Gidsen in Brussel


waardebonACTIE TOT 31 JULI 2020


Koop voor 31 juli 2020 een waardebon ter waarde van minstens 20 euro, en krijg een unieke Doe het zelf-wandeling cadeau! Onze Street><Art XL-wandeling leidt u langs 12 km Brusselse straatkunst. Het parcours van de wandeling vindt u alvast hier. Na betaling van de waardebon sturen wij u het digitale dossier (20 pagina’s), waarmee u zelf op stap kunt.

Hoe gaat u te werk?
Stort het gewenste bedrag op rekeningnummer KBC BE35 4222 1202 0137 (BIC KREDBEBB) met vermelding 'waardebon' en stuur tegelijk een e-mail naar [email protected]. Vermeld voor wie de bon bestemd is en het e-mail-adres waarnaar we de bon mogen sturen. Wie voor 31 juli 2020 een bon van ten minste 20 euro koopt, krijgt er gratis de Street><Art XL-wandeling bij.

U kan de bon cadeau doen of zelf gebruiken om deel te nemen aan een tour met vrije inschrijving (zie 'kalender voor een overzicht) of om de reservatie van een groepstour (deels) te betalen. Van zodra u de bon heeft, kan u ons contacteren en laten weten waarvoor u hem precies wil gebruiken. 

doe het zelf-wandelingen 


Met onze Doe het zelf-wandelingen kan u op eigen houtje Brussel verkennen. We lanceren hier geregeld nieuwe digitale wandelingen.

    * In de Ketnet-reeks Hoodie speelt Brussel een rol van formaat. Dat inspireerde ons tot een wandeling langs de voornaamste locaties uit de reeks. We leggen daarbij uit wat die plekken in de stad betekenen. De wandeling bekijken kan via deze link. Doet u dat op een smartphone met de gps-functie aan dan loopt u met het kaartje door de stad.
    * De minder gekende straten van Sint-Gillis zijn het decor voor deze wandeling. Onderweg ontdek je oude ijskelders, zwierige en geometrische art nouveau, twee gevangenissen en indrukwekkende sociale woningbouw.

    * Hier vindt u het traject van de Street><Art XL-wandeling. De inhoud krijgt u cadeau bij aankoop van een waardebon (zie boven).


WIJKWANDELINGEN VAN VISIT BRUSSEL


Brukselbinnenstebuiten schreef vijftien wandelingen uit voor Visit Brussels, in heel uiteenlopende en soms weinig gekende wijken.

Ze zijn raadpleegbaar in het Nederlands, Frans en Engels.   U vindt ze hier.


publicaties  

Brukselbinnenstebuiten publiceert regelmatig over Brussel. Soms doen we dat in opdracht van anderen, soms verzorgen we eigen uitgaven. In de loop der jaren hebben we ook een uitgebreide bibliotheek opgebouwd met publicaties over verschillende Brusselse thema's, en ook over 'stedelijkheid' in het algemeen.  U mag deze bibliotheek altijd komen raadplegen, tenminste als u ons vooraf een seintje geeft.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

NATUURLIJK SINT-GILLIS  

Zelfs in een verstedelijkte gemeente als Sint-Gillis vind je heel wat boeiende voorbeelden van biodiversiteit. In opdracht van het Ecohuis  ging Bruksel op zoek langs straten, pleinen en parkjes. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

'WITTE BOEKJES'

Helden op sokkels, Gestolde tijd, à la limite en Paria zijn boekjes in een handig klein formaat (10x15 cm) die telkens een Brukselkijk op een bepaald stedelijk thema uitdiepen.     

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

BRUSSEL FIETST 

Samen met Muntpunt, Cactus Brussel à vélo en het AMVB werkte Bruksel vier fietsparcoursen uit in de hoofdstad, tussen 21 en 32 kilometer lang. De fietsgeschiedenis, mobiliteit en stadsontwikkeling zijn de thema's op de routes.  

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

ATLAS BRUSSEL

Het literair tijdschrift DW B (Dietsche Warande & Belfort) publiceerde in 2017 een themanummer over Brussel.  Bruksel schreef voor het nummer een 'zintuiglijke wandeling' in de Marollen.