<doe het zelf-wandelingen

Met de vernieuwde Doe-het-zelfwandelingen van Muntpunt en Bruksel kan u op eigen houtje Brussel verkennen. Aan deze reeks werden recent nog verschillende verkenningen toegevoegd: een nieuwe wandeling én een fietstocht in en rond Heembeek; wandelingen in Kuregem, de Noordwijk en de Leopoldswijk (geïllustreerd met foto's uit de Brukselbeeldenbank) en themawandelingen rond stilte ( 'In de luwte' ) en  rond hygiëne en besmettingen ('Besmette stad'). De allerjongste telg is een wandeling in Molenbeek.
Downloadbare versies vindt u hier. Brochures kan u oppikken bij Muntpunt.

<Groene halte wandelingen  

Bruksel werkte mee aan zes verkenningen in Brussel in de reeks 'Groene Halte' van TreinTramBus. Pendelen doet u met het openbaar vervoer, stappen doet u in het groen. De trajecten met de nodige info over de plekken waar u langskomt, kan u downloaden of bestellen op papier via de Brusselpagina van de Groene Halte-website. 

< Hoodie

Fans van de Ketnetreeks Hoodie in huis? Ga met uw gezin op stap langs de locaties die in het verhaal een rol spelen. De VRT, Visit Brussels en Brukselbinnenstebuiten maakten samen een leuk boekje.

Hier kan u het bestellen.

<  smikkel smakkel-tour van stapstad


Deze gezinswandeling voor ketjes vanaf 6 jaar gaat op zoek naar Brusselse eetcultuur. Van stappen zonder stoppen is geen sprake! Op alle plekjes waar je onderweg langskomt, valt er iets leuks te zien of te doen. Van de gids (een kat!) krijg je af en toe een opdracht.

U kan ze  hier  downloaden.

< brussel fietst  

Samen met Muntpunt, Cactus Brussel à vélo en het AMVB werkte Bruksel vier fietsparcoursen uit in de hoofdstad, tussen 21 en 32 kilometer lang. De fietsgeschiedenis, mobiliteit en stadsontwikkeling zijn de thema's op de routes. 

Hier kan u ze downloaden.

<  'Witte boekjes'

Helden op sokkels Gestolde tijd, à la limite  en  Paria  zijn boekjes in een handig klein formaat (10x15 cm) die telkens een Brukselkijk op een bepaald stedelijk thema uitdiepen. 

Verkrijgbaar bij Bruksel.