Gidsen in Brussel


doe het zelf-wandelingen : heembeek (nieuw)


Met de vernieuwde Doe het zelf-wandelingen van Muntpunt en Bruksel kan u op eigen houtje Brussel verkennen.  Iedere wandeling loopt langs een groen plekje, waar u aangenaam kan verpozen. Of u downloadt de pdf's van de wandelingen via de site van Muntpunt, of u laat zich leiden door Route You ...

Aan deze reeks werden een nieuwe wandeling én een fietstocht toegevoegd. Omdat Heembeek 100 jaar geleden bij Brussel werd gevoegd, vroeg de stad ons twee parcoursen uit te werken.  Beide vindt u op RouteYou. Klik hier voor de fietstocht, en klik hier voor de wandeltocht.

Wilt u liever de pdf downloaden? Klik hier voor de fietstocht in Heembeek, en hier voor de wandeling. 


Het aantal wandelingen wordt nog verder aangevuld. Onze collega's van Stapstad schreven een speurtocht uit voor kinderen vanaf 6 jaar: een Smikkel Smakkel Smultoer ! 


 

Hoodie   

 
Fans van de Ketnetreeks Hoodie in huis? Ga met uw gezin op stap langs de locaties die in het verhaal een rol spelen. De VRT, Visit Brussels en Brukselbinnenstebuiten maakten samen een leuk boekje.

Dat bevat een wandeltocht, leuke opdrachten, spelletjes en parkour tricks. Het kost 5€ en is verkrijgbaar in de webshop van Ketnet, de onthaalkantoren van visit.brussels en bij Muntpunt. Meer informatie: www.agenda.brussels/hoodietocht

WAARDEBON 


Koop een waardebon ter waarde van minstens 50 euro, en krijg een unieke Doe het zelf-wandeling cadeau! Onze Street><Art XL-wandeling leidt u langs 12 km Brusselse straatkunst. Het parcours van de wandeling vindt u alvast hier. Na betaling van de waardebon sturen wij u het digitale dossier (20 pagina’s), waarmee u zelf op stap kunt.

Hoe gaat u te werk?
Stort het gewenste bedrag op rekeningnummer KBC BE35 4222 1202 0137 (BIC KREDBEBB) met vermelding 'waardebon' en stuur tegelijk een e-mail naar [email protected]. Vermeld voor wie de bon bestemd is en het e-mail-adres waarnaar we de bon mogen sturen.  

U kan de bon cadeau doen of zelf gebruiken om deel te nemen aan een tour met vrije inschrijving (zie 'kalender voor een overzicht) of om de reservatie van een groepstour (deels) te betalen. Van zodra u de bon heeft, kan u ons contacteren en laten weten waarvoor u hem precies wil gebruiken.  U kan natuurlijk ook een waardebon voor een kleiner bedrag kopen, maar dan zit de Doe het zelf-wandeling niet in het aanbod vervat.


WIJKWANDELINGEN VAN VISIT BRUSSELS


Brukselbinnenstebuiten schreef vijftien wandelingen uit voor Visit Brussels, in heel uiteenlopende en soms weinig gekende wijken.

Ze zijn raadpleegbaar in het Nederlands, Frans en Engels.   U vindt ze hier. andere publicaties  

Brukselbinnenstebuiten publiceert regelmatig over Brussel. Soms doen we dat in opdracht van anderen, soms verzorgen we eigen uitgaven. In de loop der jaren hebben we ook  een uitgebreide bibliotheek opgebouwd met publicaties over verschillende Brusselse thema's, en ook over 'stedelijkheid' in het algemeen.  U mag deze bibliotheek altijd komen raadplegen, tenminste als u ons vooraf een seintje geeft.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

NATUURLIJK SINT-GILLIS  

Zelfs in een verstedelijkte gemeente als Sint-Gillis vind je heel wat boeiende voorbeelden van biodiversiteit. In opdracht van het Ecohuis  ging Bruksel op zoek langs straten, pleinen en parkjes.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

'WITTE BOEKJES'

Helden op sokkels, Gestolde tijd, à la limite en Paria zijn boekjes in een handig klein formaat (10x15 cm) die telkens een Brukselkijk op een bepaald stedelijk thema uitdiepen.     

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

BRUSSEL FIETST 

Samen met Muntpunt, Cactus Brussel à vélo en het AMVB werkte Bruksel vier fietsparcoursen uit in de hoofdstad, tussen 21 en 32 kilometer lang. De fietsgeschiedenis, mobiliteit en stadsontwikkeling zijn de thema's op de routes.  

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

ATLAS BRUSSEL

Het literair tijdschrift DW B (Dietsche Warande & Belfort) publiceerde in 2017 een themanummer over Brussel.  Bruksel schreef voor het nummer een 'zintuiglijke wandeling' in de Maroll