Gidsen in Brussel

Met uw groep op stap

Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.
We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.

Concreet betekent dit:
- uw groep telt nooit meer dan 20 personen
- we werken met een audiosysteem met oortjes, met dank aan Visit Brussels. De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. Zorg dat u zeker ook een mondmasker bij u hebt.
- uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.
- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.Koestert uw groep plannen om Brussel te verkennen? Te voet? Met de fiets? De bus? Het openbaar vervoer? Het aanbod van Bruksel is erg uitgebreid. 

Prijzen en afspraken 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Wandelingen

Het aanbod van wandelingen is het meest uitgebreid. Soms verkennen we een wijk, maar er zijn ook thematische wandelingen. Met één gids kunnen 25 personen mee. Idealiter duurt een wandeling 3,5 uur, drinkpauze meegerekend. Indien nodig korten we wat in. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Bustoers

Een bustoer is geschikt voor een globalere kijk op de stad. Maar in het stadscentrum zijn er beperkingen. Enkel standaardbussen van maximum 12 meter lang en 49 zitplaatsen zijn toegelaten, geen dubbeldek- of topdekbussen. Bruksel kan indien gewenst een bus reserveren.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Fietstoers

Een fietstocht is ideaal om een ruime  kijk te krijgen op de grootstad. Alle bustoers voor groepen kunnen ook per fiets worden gedaan. Er kunnen 18 personen mee met één gids. Idealiter duurt een fietstocht 3,5 uur, drinkpauze meegerekend. Bruksel kan indien gewenst fietsen bestellen.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Toers met openbaar vervoer

Waarom verkent uw groep de hoofdstad niet eens met het openbaar vervoer? Brussel heeft erg mooie tramtrajecten, en de metro biedt u de kans snel van de ene wijk naar de andere te reizen en ze te vergelijken.  

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Combitips musea en sites

Bruksel gidst meestal buiten in de openbare ruimte van de stad, maar maakt graag een uitzondering op de regel. Soms past een bezoek aan een interieur, museum of site perfect bij de inhoud van een bepaalde stadsverkenning.  

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Scholen en hoger onderwijs

Alle toers voor groepen zijn ook geschikt voor studentengroepen van het hoger onderwijs en schoolgroepen van de derde graad secundair onderwijs. De bus - of fietstoer 'Brussel zien en zoenen' kan een accent ‘studenten’ krijgen...

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Toers op maat

Zijn jullie op zoek naar een toer die thematisch goed aansluit bij jullie groep? Zolang een en ander verband houdt met de stad en met stedelijkheid, werken we graag een rondleiding op maat uit. Contacteer ons via mail, telefoon of het contactformulier.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Buiten Brussel

Onze gidsen hebben ook ervaring in andere steden. We bespreken met u graag de details van een Brukseltoer in bijvoorbeeld Vilvoorde, Aalst, Oostende, Louvain-la-Neuve, Charleroi (foto), Namen, Bergen, Luik of Rijsel.  Contacteer ons via mail, telefoon of het contactformulier.