Gidsen in Brussel
Met uw groep op stap

Koestert uw groep plannen om Brussel te verkennen? Te voet? Met de fiets? De bus? Het openbaar vervoer?
Het aanbod van Bruksel is erg uitgebreid en vindt u hieronder.

Bent u op zoek naar een toer die thematisch goed aansluit bij uw groep? Zolang een en ander verband houdt met de stad en met stedelijkheid, werken we graag een rondleiding op maat uit.

EUROPALIA- SPOOR BXL
Najaar 2021- winter 2022 staat Europalia in het teken van de Spoorwegen. Met Bruksel bieden we daarom twee extra wandelingen aan die kunnen worden 
geboekt door groepen. Ze vinden plaats in de buurt van een Europaliatentoonstelling en zijn daarom geschikt voor een combinatie tijdens een daguitstap. 
'Sporen van moderniteit' in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten ligt op wandelafstand van de Noord-Zuidverbinding. Tijdens onze wandeling langs deze Jonction vertellen we niet alleen over de aanleg en de traumatische gevolgen, maar ook over de veelbelovende toekomstplannen voor dit stukje Brussel.
(De tentoonstelling loopt vanaf 15 oktober tot 13 februari)
De tentoonstelling 'Oriënt Express' in Train World kan perfect worden gecombineerd met een Brukselverkenning van de stationsbuurt in Schaarbeek.
(De tentoonstelling loopt vanaf 26 oktober tot 27 april).
Opgepast: de tentoonstellingen boekt u niet bij Bruksel, maar bij de musea in kwestie.
De Stapstadwandeling voor families met kinderen,  'De hoed van tante Solange' ,  kan ook exclusief door uw groep worden geboekt.  De tour vindt plaats in en rond het Maritiem Station en op de omliggende site van Thurn & Taxis.
Interesse in deze groepstours? Contacteer ons.

Prijzen en afspraken 

Wandelingen

Het aanbod van wandelingen is het meest uitgebreid. Soms verkennen we een wijk, maar er zijn ook thematische wandelingen. Met één gids kunnen 25 personen mee. Idealiter duurt een wandeling 3,5 uur, drinkpauze meegerekend. Indien nodig korten we wat in.

Fietstoers

Een fietstocht is ideaal om een ruime  kijk te krijgen op de grootstad. Alle bustoers voor groepen kunnen ook per fiets worden gedaan. Er kunnen 18 personen mee met één gids. Idealiter duurt een fietstocht 3,5 uur, drinkpauze meegerekend. 

Bustoers

Een bustoer is geschikt voor een globalere kijk op de stad. Maar in het stadscentrum zijn er beperkingen. Enkel standaardbussen van maximum 12 meter lang en 49 zitplaatsen zijn toegelaten, geen dubbeldek- of topdekbussen. Bruksel kan indien gewenst een bus reserveren.

stapstadtoers voor kinderen

Onder het label 'Stapstad' presenteren we u een uitgebreid aanbod voor klassen of andere groepen van kinderen, bij voorkeur vanaf 8 jaar.  Ook familiewandelingen zijn mogelijk.

tweede en derde graad en hoger onderwijs

Alle toers voor groepen zijn ook geschikt voor studentengroepen van het hoger onderwijs, schoolgroepen van de derde en eventueel tweede graad secundair onderwijs. De bus - of fietstoer 'Brussel zien en zoenen' kan een accent ‘studenten’ krijgen...

Toers met openbaar vervoer

Waarom verkent uw groep de hoofdstad niet eens met het openbaar vervoer? Brussel heeft erg mooie tramtrajecten, en de metro biedt u de kans snel van de ene wijk naar de andere te reizen en ze te vergelijken.

bruksel gidst ook buiten Brussel

Onze gidsen hebben ook ervaring in andere steden. We bespreken met u graag de details van een Brukseltoer in bijvoorbeeld Vilvoorde, Aalst, Oostende, Louvain-la-Neuve, Charleroi (foto), Namen, Bergen, Luik of Rijsel.  Contacteer ons via mail of telefoon.

Combitips musea en sites

Bruksel gidst meestal buiten in de openbare ruimte van de stad, maar maakt graag een uitzondering op de regel. Soms past een bezoek aan een interieur, museum of site perfect bij de inhoud van een bepaalde stadsverkenning. 


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.

We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids.

Breng altijd een mondmasker mee.  

Groepen kunnen er bij reservering voor kiezen om ons  audiosysteem  te gebruiken. De gids heeft dan een zendertje met microfoon, en de deelnemers ontvangen bij de start een ontsmet ontvangertje. Deelnemers brengen zelf oortjes mee en gebruiken die. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro.  

OPGELET. Als u de Brusselse horeca bezoekt voor, tijdens of na uw Brukseltour dan zal iedereen een Covid Safe Certificaat moeten kunnen voorleggen (vanaf 15 oktober).