Langs andere organisaties


WOONTOURS  2024


Het programma voor de Woontours staat online!  In het aanbod: drie nieuwe fietstours en een nieuw parcours voor de jaarlijkse cohousingtour. Sinds vorig jaar kan u ook een elektrische fiets reserveren om de Brusselse hellingen de baas te kunnen. De bustours gebeuren in kleine busjes. Die kunnen makkelijker door de stad laveren (maar de plaatsen zijn wel beperkter). 

Wilt u graag meer geschreven informatie over wonen in Brussel? Surf naar de site van Wonen in Brussel

******

woontours per fiets

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

woontours per bus

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Als u deelneemt aan een Woontour van de VGC, bent u ook op stap met een Brukselgids.

Wonen in Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) helpt mensen uit Brussel en Vlaanderen bij hun zoektocht naar een geschikte woning en buurt in de hoofdstad. Voor de organisatie van de Woontours doet de VGC al jarenlang een beroep op Brukselbinnenstebuiten.  

We tekenden stadstoers uit over 118 woonbuurten. De bus- en fietstoers gaan over veel meer dan de woonmogelijkheden in de Brusselse wijken. Ze gaan ook over de plaatselijke winkel- en culturele infrastructuur, over de mogelijkheden van openbaar vervoer, over werkgelegenheid, over scholen en over het dagelijks leven. 

We snijden het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in vijf taartstukken en verkennen elk deel per bus. Daarnaast zijn er  fietstoers doorheen de wijken.