Gidsen in Brussel
In de kijker

mondmasker is opnieuw verplicht binnen en buiten 

Het overlegcomité heeft op 17 november beslist dat bij publieke activiteiten, binnen en buiten, er weer een mondmasker moet worden gedragen.

Dus ook op onze Brukseltours.  

En wanneer  u de Brusselse horeca bezoekt voor, tijdens of na uw Brukseltour dan moet iedereen een Covid Safe Certificaat  kunnen voorleggen.

Groepen kunnen er bij reservering voor kiezen om ons audiosysteem te gebruiken. De gids heeft dan een zendertje met microfoon, en de deelnemers ontvangen bij de start een ontsmet ontvangertje. Deelnemers brengen zelf oortjes mee en gebruiken die. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro.  
heet van de naald

Europalia trains &tracks

2021 is het jaar van de spoorwegen en dit najaar zet Europalia de trein in de kijker. Bruksel vult aan met een lezing en themawandelingen over de trein in de stad.  In november trekken we naar de 'Jonction' en in december naar de stationsomgeving van SchaarbeekGroepen kunnen een Europalia-expo en een Brukselwandeling combineren. 

eigen kweek

Tuinieren in een buurttuin of aan professionele tuinbouw doen (op een dak) in de stad, het is een bijzonder actueel thema.  Heeft u interesse in een toer over dit thema of wil u dit onderwerp graag verwerkt zien in een wijkverkenning? Laat het ons weten.

Doe-het-zelfwandelingen 

Vijftien wijkwandelingen, vier themawandelingen en vijf fietstoers: onze collectie brochures om op eigen houtje op pad te gaan in Brussel is ondertussen al flink aangegroeid. Je kan voor elk van deze tours ook de pdf afdrukken of het parcours op je smartphone volgen.  

ga mee op een woontour

De data van de Woontours in  najaar 2021 zijn bekend. Inschrijven kan via  Wonen in Brussel .  Op die website vindt u overigens nog heel wat andere nuttige informatie over wonen in de hoofdstad.


50 jaar bruksel 

de allereerste activiteit

Vijftig jaar geleden, in mei 1971, vond de allereerste Brukselactiviteit plaats. Een foto hebben we er niet van. Wél van een bijscholing voor de gidsen uit 1973. Ze trokken toen naar het dak van het Rijksadministratief Centrum.  

50 jaar: welkom stapstad!

Net op die vijftigste verjaardag verwelkomden we de gidsen van Stapstad. We gidsen nu ook voor kinderen.  Bekijk ons aanbod voor (school-)groepen.  

50 jaar: Een boekenwand

Onze secretariaatsruimte werd heringericht en uitgerust met een enorme boekenwand voor onze collectie. Die inventariseren we nu samen met BRIO. 

50 jaar: 10.000 beelden

Tijdens 50 jaar Bruksel verzamelden we zo'n 10.000 beelden, die alle geïnventariseerd werden en nu samen de Brukselbeeldenbank vormen.  Zoekt u oude beelden van Brussel voor een project? Misschien kunnen we helpen.


goed om weten

audiosysteem

Als u voor uw groep een toer boekt, dan kan u er voor kiezen om gebruik te maken van ons audiosysteem. De deelnemers brengen dan bij voorkeur wel hun eigen oortjes mee. 

maandelijkse nieuwsbrief

De beste manier om op de hoogte te blijven van alles wat Bruksel organiseert voor groepen en individuen, blijft onze maandelijkse nieuwsbrief. Klik hier om u te registreren.

combitips

Een extra reden om u te registreren op de nieuwsbrief is dat u er tips krijgt om met uw groep een Brukselactiviteit tijdens een daguitstap te combineren met een ander evenement.  Tips om te combineren vindt u ook hier.

@zichtopstad

Ook op de sociale media kan u ons volgen: Facebook en Instagram (@zichtopstad). Maar surf zeker ook eens naar ons YouTubekanaal, waar u enkele lezingen van Bruksel vindt.