Praktisch

Prijzen 2024Maximum aantal deelnemers Tijdsduur Talen Voorbereiding van uw toer Vervoer Annuleringsvoorwaarden


PRIJZEN 2024

GIDSEN BRUKSELBINNENSTEBUITEN  


OMSCHRIJVING NON-PROFIT PROFIT

Halve dag (max 3,5 u) 235 375
Hele dag (max 8 u) 440 690
Extra ½ u (langer dan 3,5 u) +35 +75
Museum, korte tour 190 250
Reservering +45 +55

 

STAPSTAd

Een toer van Stapstad kost 105 euro. De Smikkel-Smakkeltoer kost 140 euro, omdat bij die toer proevertjes zijn inbegrepen. Meer info over de Stapstad-toers vindt u hier


NT2-wandeling  

In 2024 bieden we 50 wandelingen aan voor een kortingstarief van 30 euro. Deze kunnen enkel geboekt worden door docenten van LIGO Brusselleer, CVO Semper, CVO Lethas en CVO Brussel en voor cursisten tot en met niveau 2.4.  


BOEKINGEN, OPENBAAR VERVOER, DRANKJES, DOCUMENTATIE

Deze worden apart verrekend.  


PASPARTOE GROEPSPAS 

Groepen uit Brussel met een Paspartoe-groepspas kunnen een korting van 80 procent op de kosten voor de gids krijgen. Informatie daarover vindt u op de website van de Vlaamse Gemeenschapscommissie of via Uit in Brussel.  


FIETSHUUR

De prijs bestaat uit een vaste vergoeding van 110 euro voor het reserveren, brengen en halen van de fietsen, aangevuld met de huur van de fietsen zelf: 15 euro per fiets, met een minimum van tien fietsen.  


bushuur (richtprijzen)

AANTAL PLAATSEN  ½ DAG (max  3u30)
½ DAG (max 5u)
DAG 
16-22 plaatsen 405 510 655
32 plaatsen
445 540 710
35 plaatsen
460 560 725
49 plaatsen
485 585 770
Op zondagen kost een bus huren 50 € extra.
MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS

WANDELING

25 deelnemers per gids (met uitzondering van 'Van Congo tot Matonge', waar een gids maximaal 20 mensen kan meenemen)  


Bustoer  

49 deelnemers. Dit komt overeen met de maximum lengte van de bus, 12 meter.  


FIETS OF OPENBAAR VERVOER

18 deelnemers per gids .


TIJDSDUUR

Voor de meeste toers verkiezen we een duurtijd van 3,5 uur, drinkpauze inbegrepen.
Beschikt u echt over te weinig tijd, dan beperken we tot 2,5 uur, zonder drinkpauze evenwel.  


TALEN

Nederlands, Frans, Engels of Duits.  


VOORBEREIDING VAN UW TOER

OVERLEG

Bruksel vindt het belangrijk om te overleggen. Indien we voor de boeking wat aanknopingspunten hebben over de groep, kunnen we daar ook rekening mee houden (verloop van uw dag in Brussel, kennis van de hoofdstad, speciale interesses, plaats langs waar u Brussel binnenkomt…) We doen graag suggesties voor maaltijden (maar reserveren niet in uw plaats), of voor (socio-) culturele activiteiten tijdens de rest van uw bezoek aan de hoofdstad.


VERLOOP BOEKING

Als alle afspraken rond zijn (inhoud, timing, plaatsen.. ) sturen we u een schriftelijk overzicht van de afspraken, samen met de annulatievoorwaarden.  Als u die mail bevestigend beantwoordt, is de toer vastgelegd. Het is altijd nuttig om zowat tien dagen voor de activiteit nog even contact op te nemen. U betaalt bij voorkeur per overschrijving na afloop van de toer, nadat we u de factuur hebben toegestuurd.


VERVOER

BUS

Een bustoer geeft doorgaans een meer globale kijk op de hoofdstad, maar is minder ecologisch en niet altijd even praktisch. U kan eventueel combineren met korte wijkwandelingen. De bus moet wendbaar genoeg zijn en mag niet langer zijn dan 12 meter (doorgaans 49 passagiers) zodat de gids contact blijft houden met de achterste passagiers. Topdek-, dubbeldek- of accordeonbussen zijn niet toegelaten. Bruksel kan voor u ook een bus huren voor uw Brukselactiviteit. Zie prijzen.


FIETS

Fietstochten combineren de globale kijk van een bustoer met de detailervaring van een wandeling. Of u brengt zelf de fietsen mee, of Bruksel huurt fietsen voor u. We moeten dan wel weten hoeveel heren-, dames- en eventueel kinderfietsen u nodig heeft. Zie prijzen.


OPENBAAR VERVOER

Dat heeft zijn beperkingen voor een toer zelf maar is natuurlijk ideaal voor uw verplaatsing naar de activiteit. Bekijk zeker de prijsformules die bij uw groep passen op mivb.be.  Indien er tijdens een toer tickets nodig zijn, kan Bruksel er voor zorgen. U betaalt ze dan aan ons terug, bijvoorbeeld via de afrekening.


ANNULERINGSVOORWAARDEN

VERGOEDINGEN VOOR GEANNULEERD GIDSWERK

  • Bij annulering langer dan de laatste maand voor de datum van activiteit: 25 euro per te annuleren gids voor non-profit, 40 euro per te annuleren gids voor de profitsector.
  • Bij annulering tijdens de laatste maand: 30 procent van de gidsvergoeding.
  • Bij annulering tijdens de laatste twee weken: 50 procent van de gidsvergoeding.
  • Bij annulering tijdens de laatste week: 75 procent van de gidsvergoeding.
  • Bij annulering de dag voor of de dag van de gidsbeurt: 100 procent van de gidsvergoeding.

Het niet voorzien van een standaardbus of kleiner bij een bustoer wordt gelijkgesteld met een annulering  op de dag van de gidsbeurt. Een standaardbus is maximaal 12 meter lang en heeft maximaal 49 zitplaatsen.


VERGOEDINGEN VOOR BIJKOMENDE RESERVERINGSOPDRACHTEN

Bij sommige gidsopdrachten staat Brukselbinnenstebuiten in voor bijkomende reservaties, zoals de huur van een bus of de reservatie van een museumbezoek. Bij annulatie wordt per te annuleren reservatie-opdracht een administratieve kost aangerekend. Voor de non-profitsector is dit 25 euro per te annuleren reservatie-opdracht. Voor de profitsector is dit 40 euro per te annuleren reservatie-opdracht. Indien de betrokken busmaatschappij of museum of andere instantie zelf ook annuleringskosten rekent, worden deze gewoon doorgerekend.


BETALING VAN GEMAAKTE KOSTEN

In uitzonderlijke gevallen werden voor opdrachten ook reeds kosten gemaakt, zoals bvb. het uitwerken en de studie van bijzondere gidsinhouden, redactiewerk, speciale contacten met derden...In het geval van annulering worden de reeds gemaakte kosten doorgerekend.


SPECIFIEKE ANNULERINGSAFSPRAKEN

In specifieke situaties kunnen, in onderling overleg met een groep, afwijkende of specifieke annuleringsafspraken worden gemaakt.