Schaarbeek, het station en zijn buurt

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Schaarbeek, het station en zijn buurt

Over hoe een station een hele buurt vorm geeft

Bij de opening van het treinstation van Schaarbeek in 1864 was dat station niet meer dan een houten barak in de velden. Als snel werd het een katalysator voor stadsontwikkeling en werd het station zelf een van de indrukwekkendste in Brussel. Voor de deur werd een hele wijk uitgerold en de Elisabethlaan zorgde voor de verbinding met het gemeentehuis.

Tegelijk waren de activiteiten zeer divers. Er was niet alleen reizigersvervoer, het was ook een centrum voor auto-treinreizen binnen Europa en met Schaarbeek Vorming en het kanaal naar Willebroek vlakbij was het ook een logistiek centrum.

Een Brukselgids gaat met u op stap voor en achter het station, langs de mogelijkheden van Schaarbeek Vorming, de restanten natuur van het Walckierspark en door de wijken aan de voet van het station.


Deze Thematour is mooi te combineren met de Europalia-tentoonstelling ‘Oriënt-Express’ die loopt tot april 2022 in Trainworld.


Te voet

Gids: Claudine Huyghe en Mireille Willems

Start: 13u, Schaarbeek, Elisabethplein, bij de ingang van Trainworld

Einde: 16u30, in dezelfde buurt

Deelname: 10 euro

Europalia staat dit jaar in het teken van de trein met Trains & Tracks. Brukselbinnenstebuiten hangt daar een wagonnetje aan vast met enkele Thematours en lezingen. Zie ook de Thematour ‘Jonction - Verbinding’ op 27 november en de lezing 'De trein in Brussel' op 9 december.Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zondag 21 november 2021
13:00 16:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.