lezing: de trein in Brussel

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

lezing: de trein in Brussel

de geschiedenis van de spoorwegen in brussel

175 jaar oud is de treinverbinding tussen Brussel en Parijs, 40 jaar geleden reed de eerste TGV en de Thalys-verbinding viert haar 25ste verjaardag. Er is veel te vieren in treinenland! 

Ook voor Brussel had de komst van de trein gevolgen. De stad veranderde wezenlijk. Omdat ze beter bereikbaar werd voor massa’s mensen, maar ook omdat de infrastructuur haar stempel drukte. Stonden de eerste stations nog aan de toenmalige stadsrand, vandaag liggen ze midden in de wijken. Stations en spoorwegen hebben een enorme invloed op de ontwikkeling van de stad. Soms waren ze een motor, soms remmen ze de ontwikkeling weer af. Brukselgids Joris Sleebus vat de geschiedenis van de Brusselse spoorwegen samen in een boeiende lezing over sporen, stations en rangeergebieden.

 En waar kan dat beter dan in het prachtig gerenoveerde voormalige station van Laken

Lezing ter plaatse

Gids: Joris Sleebus

Start: 19u, Laken, Kerkeveldstraat 2, het voormalige treinstation van Laken. Welkom vanaf 18u45. Deze locatie ligt op 500 m van de halte 'Bockstael' op metrolijn 6.

Einde: 21u30, op dezelfde plek

Deelname: 7 euro


Het dragen van een mondmasker is verplicht tijdens de lezing.


Europalia staat dit jaar in het teken van de trein met Trains & Tracks. Brukselbinnenstebuiten hangt daar een wagonnetje aan vast met enkele Thematours en lezingen. Zie ook  Thematours 'De trein in het zuiden' op 5 maart, 'De trein maakt plaats' op 13 maart en  'Dromen op het spoor' op 26 maart.

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
donderdag 24 februari 2022
19:00 21:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.