Een nieuw dak voor het Oostelijk ringspoor

Tickets

Registraties zijn gesloten

Een nieuw dak voor het Oostelijk ringspoor

Behalve de oververzadigde Noord-Zuidverbinding heeft Brussel nog twee andere spoorverbindingen: het Westelijk en het Oostelijk ringspoor. Dit laatste is sinds de eerste helft van de 20ste eeuw voor een groot deel overwelfd. Het loopt onder chique lanen (Deschanellaan, Clovislaan) en squares (Steurs - en Ambiorixsquare). Het station van Sint-Joost, nu Jazz Station, is een van de weinige Belgische stations die op een passerelle zijn gebouwd. Als de twee ringsporen optimaal zouden worden gebruikt, kunnen ze mee de flessenhals van 's lands treinverkeer ontlasten én voor de Brusselaars zelf bijkomende snelle en frequente verbindingen creëren. Om het Oostelijk ringspoor toekomstbestendig te maken, is Infrabel alvast bezig met het vervangen van de dakplaten van de tunnel, ter hoogte van de Clovislaan. De stad Brussel maakt van de werken gebruik om de laan opnieuw aan te leggen, met meer aandacht voor wandelaars en fietsers. 

Bruksel flaneert langs de lanen en squares boven de sporen. We reizen terug in de geschiedenis, maar sporen ook naar de toekomst.

Te voet

Gids: Jeroen De Smet

Start:  13u30, Metro Schuman, ondergronds ter hoogte van Leonidas (bij uitgangen Berlaymont of Résidence Palace)

Einde:  17u30, bij Halte Wijnheuvelen op tramlijn 25 

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

 

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 13 september 2020
13:30 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.