STAPSTAD  - smikkel smakkel toer

Stadscentrum

Brusselse wafels, Brusselse kaas, pralines en karikollen : ze hebben allemaal hun verhaal. Hoe is friet met mayonaise een nationaal gerecht geworden ? Wat zijn de invloeden van andere culturen op onze gerechten en onze eetgewoontes ? Wat vertellen straatnamen ons hierover ? 


Kerndoelen  

-veelzijdig ontdekken en verkennen van culinaire tradities

-taal ontwikkelen naar aanleiding van kleine proeverijtjes

-verbanden leggen vooral op historisch en ecologisch vlak

-in dialoog gaan zowel over de betekenis van lekker eten , gezond eten en samen tafelen als over consuminderen en de consumptiemaatschappij


Opgepast !!

Omdat er wordt gesmikkeld en gesmakkeld, is deze wandeling per groep 40 euro duurder dan de andere. 

 

Praktisch

Vertrek:  Centraal Station

Eindpunt:  Af te spreken

Reserveren

Aansluitende tips

Stapstad schreef voor families ook een Smikkel Smakkel Toer. Je vindt hem hier.