ZOMERWANDELING 6: Grand Hospice: oase in het drukke centrum

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

ZOMERWANDELING 6: Grand Hospice: oase in het drukke centrum

De stad verandert tussen begijnhof en kanaal. Ooit was het een wijk van begijnen, handelaars en ambachtslui, om dan een rustige woonplek te worden. Nu is het een trekker voor de stad in beweging. Maar een hippe werkplek, leuke winkels, restaurants en lofts doen de miserie niet verdampen. De mensen zonder papieren mogen dan de kerk uit zijn, verdwenen zijn ze niet. Deze toer toont de vele facetten van de wijk.
Eindigen doen we bij het Grootgodshuis waar diverse organisaties en kleine bedrijfjes een plek krijgen in de tijdelijk invulling Grand Hospice.

Te voet.
Brukselgids: Jeroen De Smet
Start: 15u, Begijnhofplein, voor het kerkportaal
Einde: 18u30, bij Grand Hospice, aan het Grootgodshuisplein
Deelname: 10 euro

De Brukselzomer draait rond tijdelijk gebruik. Want tijdelijk gebruik is hot in Brussel. Ongebruikte terreinen en leegstaande gebouwen krijgen een tijdelijke invulling om er te wonen, werken, feesten of telen. Wat vroeger een protestactie was van krakers en stadsactivisten, wordt nu door de overheid in projectoproepen gegoten. Privébedrijven maken van tijdelijk gebruik hun winstmodel, de immomarkt ziet het als ‘waardevermeerdering’ van een pand. Blijft er zo nog plek over voor de grote sociale, sportieve en culturele behoeften van bewoners? En wat is de impact van tijdelijk gebruik op de wijk rondom? 
Brukselbinnenstebuiten neemt u deze zomer mee naar tijdelijke invullingen in zes Brusselse wijken. Elke zomerwandeling eindigt met een bezoek aan een site die tijdelijk gebruikt wordt. Zo ontdekt u plekken die voor de gewone zomertoerist verborgen blijven.

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zaterdag 3 september 2022
15:00 18:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.