ZOMERWANDELING 4: CIRCULARIUM KUREGEM

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

ZOMERWANDELING 4: CIRCULARIUM KUREGEM

Het glorieuze industriële verleden van Kuregem is ondertussen een vage herinnering. Na het wegtrekken van de industrie in de jaren 1970 volgden verwaarlozing en armoede. In deze ‘wijk van aankomst’ blijven de uitdagingen heel groot. Deze Zomerwandeling neemt u mee naar de plekken waar de toekomst van Kuregem vorm krijgt: buurtwerkingen, projecten rond recyclage en circulaire economie, nieuwe groene verbindingen, investeringen in huisvesting, het rijke patrimonium en de dynamiek van een jonge bevolking. We eindigen in het Circularium: in deze voormalige garages van D’Ieteren vinden bedrijfjes en organisaties die werken rond recyclage en lokale productie een tijdelijke plek. Zorgen zij voor nieuwe dynamiek in het automobielcomplex en de wijk rondom?

Te voet.
Brukselgids: Hans Vandecandelaere
Start: 15u, Park Ninoofsepoort, bij de bomenrij ter hoogte van de sluis
Einde: 18u30, in het Circularium
Deelname: 10 euro


De Brukselzomer draait rond tijdelijk gebruik. Want tijdelijk gebruik is hot in Brussel. Ongebruikte terreinen en leegstaande gebouwen krijgen een tijdelijke invulling om er te wonen, werken, feesten of telen. Wat vroeger een protestactie was van krakers en stadsactivisten, wordt nu door de overheid in projectoproepen gegoten. Privébedrijven maken van tijdelijk gebruik hun winstmodel, de immomarkt ziet het als ‘waardevermeerdering’ van een pand. Blijft er zo nog plek over voor de grote sociale, sportieve en culturele behoeften van bewoners? En wat is de impact van tijdelijk gebruik op de wijk rondom?
Brukselbinnenstebuiten neemt u deze zomer mee naar tijdelijke invullingen in zes Brusselse wijken. Elke zomerwandeling eindigt met een bezoek aan een site die tijdelijk gebruikt wordt. Zo ontdekt u plekken die voor de gewone zomertoerist verborgen blijven.

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zaterdag 20 augustus 2022
15:00 18:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.