ZOMERWANDELING 3: Circus in Molenbeek

Tickets

Registraties zijn gesloten

ZOMERWANDELING 3: Circus in Molenbeek

Het Weststation heeft alles om een bruisend stadscentrum te zijn. Alle metrolijnen kruisen er, de trein heeft er een halte en het ligt langs de drukke Ninoofsesteenweg. De hoge Ekla-toren brengt nieuwe bewoners naar de wijk, enkele grote parken zorgen voor verkoeling en de terreinen van het voormalige goederenstation krijgen stilaan een nieuwe invulling. 
En toch blijft het nog stil, in de Far West van Molenbeek. Heel wat straten en gebouwen in de buurt stralen leegte uit, de Cité Machtens ligt er indrukwekkend desolaat bij. Ook de hoofdzetel van Delhaize trok onlangs, na meer dan 130 jaar, weg uit de wijk. In de tijdelijk leegstaande opslagruimtes jongleert de circusorganisatie UP. Benieuwd of ze een nieuwe draai kunnen geven aan de toekomst van de wijk.


Te voet.

Brukselgids: Benjamin Tollet
Start: 15u, Molenbeek, binnenin metro- en treinstation 'Weststation', onder het aankondigingsbord van de NMBS-treinen
Einde: 18u30, op de voormalige Delhaizesite
Deelname: 10 euro


De Brukselzomer draait rond tijdelijk gebruik. Want tijdelijk gebruik is hot in Brussel. Ongebruikte terreinen en leegstaande gebouwen krijgen een tijdelijke invulling om er te wonen, werken, feesten of telen. Wat vroeger een protestactie was van krakers en stadsactivisten, wordt nu door de overheid in projectoproepen gegoten. Privébedrijven maken van tijdelijk gebruik hun winstmodel, de immomarkt ziet het als ‘waardevermeerdering’ van een pand. Blijft er zo nog plek over voor de grote sociale, sportieve en culturele behoeften van bewoners? En wat is de impact van tijdelijk gebruik op de wijk rondom? 
Brukselbinnenstebuiten neemt u deze zomer mee naar tijdelijke invullingen in zes Brusselse wijken. Elke zomerwandeling eindigt met een bezoek aan een site die tijdelijk gebruikt wordt. Zo ontdekt u plekken die voor de gewone zomertoerist verborgen blijven.

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 9 juli 2022
15:00 18:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.