Zit stil! Over onderwijs in Brussel

Tickets

Registraties zijn gesloten

Zit stil! Over onderwijs in Brussel

Van het Brusselse onderwijs wordt veel verwacht. Te veel? Het onderwijs staat zelf immers ook voor enorme uitdagingen. In Brussel zijn die nog groter dan elders. In het Brussels onderwijs zijn er elitescholen en wat we gemeenzaam 'vuilnisbakscholen' noemen. Het Nederlandstalig onderwijs staat bekend als kwaliteitsvol, maar kreunt onder zijn eigen succes, met gefrustreerde ouders tot gevolg. Vele scholen bieden aso aan, terwijl heel wat Brusselse kinderen meer gebaat zouden zijn met technisch - of beroepsonderwijs. Al te veel jongeren verlaten de school zonder diploma. De andere landstaal leren blijft ontzettend belangrijk. Moeten Nederlandstalige en Franstalige scholen beter samenwerken, en in welke vorm?

Maar ondertussen zijn er de vele knappe initiatieven op het terrein, zoals de Brede School, een vernieuwende pedagogische aanpak, de Schoolcontracten of immersie-onderwijs. En tientallen enthousiaste leerkrachten kiezen voor de uitdagingen van het Brussels onderwijs.

De gidsbeurt van Brukselbinnenstebuiten leidt u langs traditie en vernieuwing, aftandse en nieuwe schoolgebouwen, schoolstraten en stadscampussen.


Te voet

Gids: Jeroen De Smet

Start: 13u, Oude Graanmarkt, GC De Markten, op de binnenkoer

Einde: 16u30, in dezelfde buurt

Deelname: 10 euro


Tip: bezoek voor deze Thematour zelfstandig de AMVB-tentoonstelling ‘Van kabas tot rugzak’ in De Markten.


Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 11 december 2021
13:00 16:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.