Wonen in de Vijfhoek

Tickets

Wonen in de Vijfhoek

In deze woontour fietst u door de Vijfhoek, het centrum van Brussel. Op het menu: het hypercentrum met de Beurs, de Centrale Lanen en de Dansaertstraat, waar u in het midden van de actie woont. Maar we trekken ook naar iets minder centraal gelegen woonbuurten die ieder hun heel eigen karakter hebben, maar waar u toch altijd heel dicht bij horeca en winkels, vrije tijd en soms ook groen woont. En waar de bereikbaarheid doorgaans heel goed is: de volkse Marollen, de vergeten Broekwijk, de statige Vrijheidswijk, de chique Zavelwijk, de rustige Begijnhofwijk en de aantrekkelijke Duivelshoek... Tijdens twee huisbezoeken vertellen buurtbewoners over hun dagelijks leven in de Vijfhoek.


Tour per fiets

Gids: Annemie Pijcke

Start: 14u,  Centraal Station, Kant Kantersteen

Einde: 18u, idem

Deelname: 6 euro  

U kan registreren voor de tour mét gebruik van een door ons geleverde elektrische fiets, of een door ons geleverde gewone fiets, of u kan uw eigen fiets meebrengen. De prijs blijft dezelfde.  

Opgepast: het parcours kan heuvelachtig zijn.

***

In de week voor de Woontour krijgt u van ons nog een mail met alle info op een rijtje.

***

We gidsen (gedeeltelijk) met een audiosysteem. De gids heeft dan een zendertje met microfoon, en de deelnemers ontvangen bij de start een ontvangertje. U brengt bij voorkeur uw eigen GSM-oortjes mee (met kabeltje en 3,5 mm jack, geen BlueTooth). Heeft u geen oortjes, dan kan u er kopen bij de gids (1 euro/set).  

***

Wonen in Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) helpt mensen uit Brussel en Vlaanderen bij hun zoektocht naar een geschikte woning en buurt in de hoofdstad. Voor de organisatie van de Woontours doet de VGC al jarenlang een beroep op Brukselbinnenstebuiten. Meer info op www.woneninbrussel.be

 
Tickets

Datum & Tijd
zondag 29 september 2024
14:00 18:00 (CET)

Toevoegen aan kalender

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.