Warandepark en Koningsplein

Tickets

Registraties zijn gesloten

Warandepark en Koningsplein

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.

Van bij het ontstaan van de stad was de Coudenberg een woonplek voor de allerrijksten. Na de grote brand in het paleis startte in 1731 de heraanleg met het Warandepark als centrum. Dat park werd na de oprichting van België de verzamelplaats voor de nieuwe machtssymbolen: het Koninklijk Paleis en het Parlement. Ambassades en banken schaarden zich errond. Vanaf 1970 vestigden zich ook de regionale overheden rond het park. Een millennium van symbolen van politieke en economische macht, en van de rol daarbij van architecturale en stedenbouwkundige stijlen, dat is het thema van deze wandeling. We flaneren langs het Warandepark, het Konings- en Museumplein, de Kunstberg en de Vrijheidswijk.


Start: 17u, Koningsplein, op de trappen van de kerk

Einde: 19u30, buurt Warandepark

Voor de wijkverkenning kan u het BELVue Museum bezoeken. Zie zijn website voor alle informatie daarover. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker bevelen we sterk aan.

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

 

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
vrijdag 24 juli 2020
17:00 19:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.