Wandeling tijdelijk gebruik: wie geniet er van?

Tickets

Registraties zijn gesloten

Wandeling tijdelijk gebruik: wie geniet er van?

 

Wandeling rond tijdelijk gebruik (kanaalwijk rond Sainctelette)

In 2014 startte vzw Toestand (ism met Leefmilieu Brussel) de ‘spontane tijdelijke actiezone’ Allee du Kaai in enkele leegstaande loodsen langs het kanaal. Het werd één van de meest inclusieve plekken in de stad, met vooral gratis activiteiten voor buurtbewoners en Brusselaars van alle slag. Ze gaven de plek zelf vorm, op maat van hun interesses: skatepistes, een volkskeuken, een jeugdhuis, moestuinen, concertzalen... Over enkele maanden loopt dit uniek experiment ten einde: de kanaaloever wordt een park. Maar vzw Toestand zet zijn sociale missie elders verder. Welke sporen laat hun werking hier achter?

Tijdelijk gebruik is hot in Brussel. Overheden lanceren projectoproepen en ook privé-gebouwenbeheerders springen op de kar om leegstaande terreinen en panden een tijdelijke invulling te geven. Bieden die projecten ook kansen voor de sportieve en culturele noden in de kanaalbuurt? Of moet het tijdelijk gebruik vooral voor waardeverhoging zorgen?

We verkennen de beide zijden van het kanaal op zoek naar de impact van leegstand en tijdelijk gebruik in deze snel ontwikkelende buurt.

Te voet.

Brukselgids: Jeroen De Smet

Start: 14u, aanlegsteiger Boot Tenace, Allée du Kaai – Havenlaan 53

Einde: 17u30, aanlegsteiger Boot Tenace, Allée du Kaai – Havenlaan 53

Deelname: 5 euro

In samenwerking met Boot Tenace, waar u na de wandeling kan blijven hangen voor een vegetarische maaltijd (18u) én een gratis concert (20u30).

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 18 september 2022
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.