Vorst - buurt WIELS

Tickets

Registraties zijn gesloten

Vorst - buurt WIELS

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


Het centrum voor hedendaagse kunst WIELS opende de deuren op de hoek van de Van Volxemlaan en de Luttrebruglaan in Vorst. WIELS is gevestigd in een imposant gebouw van Adrien Blomme uit 1930, dat vroeger deel uitmaakte van de brouwerij Wielemans-Ceuppens. Sinds de komst van Wiels is er in de wijk veel veranderd. De vroegere brouwzaal en machinekamer van Wielemans-Ceuppens, even verderop, huisvest nu BRASS, het cultureel centrum gecombineerd met de Nederlandstalige bibliotheek van Vorst. Een wijkcontract en buurtcentra volgden en nieuwe huisvestingsprojecten, zoals de cohousing Brutopia, werden er gerealiseerd.

Daarmee heeft een buurt, die na de sluiting van Wielemans-Ceuppens aan haar lot was overgelaten, geklemd zat tussen verschillende verkeersassen en die haar bevolking zag verarmen, een nieuwe toekomst gekregen. Bruksel laat u de vernieuwing in de buurt zien.


Start: 14u, Van Volxemlaan 354, bij de toegang tot het Kunstencentrum Wiels

Einde: 17u, in dezelfde buurt


Voor de wijkverkenning kan u het Centrum voor Hedendaagse Kunst WIELS bezoeken. Daar loopt een tentoonstelling over de Duitse fotograaf en kunstenaar Wolfgang Tillmans. Zie de website van Wiels voor alle informatie. Bij WIELS betaalt u 7 euro ipv 10 als deelnemer aan de tour. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.

 

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee.(De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

 

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 2 augustus 2020
14:00 17:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.