Verkenningen in het Zoniënwoud: Drij Borren

Tickets

Registraties zijn gesloten

Verkenningen in het Zoniënwoud: Drij Borren

1000 jaar al maakt Brussel gebruik van het Zoniënwoud; was het niet door hout te kappen om er bezems en andere zaken van te maken, dan wel door te vissen in de vijvers of te contempleren op eenzame plekken. Vanaf 1695 kromp het bos, vooral door houtkap, en vanaf 1785 veranderde het totaal van uitzicht, en werd het een 'beukenkathedraal'.  Sommige plekjes brengen al die verhalen samen. Van 2015 tot 2019 verkende Bruksel de omgeving van het Ro-klooster, de vijvers van de Verdronken Kinderen, de priorij van Groenendaal, het Ter Kameren Bos en Tervuren met zijn Warande. In 2020 gaan we met u op pad in de omgeving van Drij Borren. Het contrast tussen de geheimzinnige woudgevangenis en het viaduct van de E411 kon niet groter zijn. Toch liggen beide bouwsels slechts op een steenworp van elkaar. Het Brussels Gewest plant de afbraak van het viaduct om de wijk leefbaarder te maken, maar niet iedereen is overtuigd van dit plan. Kom mee en ontdek een geïsoleerd maar schilderachtig stuk Zoniënwoud en zijn rafelige bosrand met tuinwijken, kasteeldomeinen, scholen, parken en sportterreinen.  

Te voet

Brukselgids: Lutgard Vrints

Start: 14u, aan metro Herrmann-Debroux, uitgang 1

Einde: 17u30, opnieuw bij Metro Herrmann-Debroux

Deelname: 10 euro 


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.
We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.

Concreet betekent dit:
- uw groep telt nooit meer dan 20 personen
- u draagt een mondmasker tijdens de tour
- we werken met een audiosysteem met oortjes (met dank  aan Visit Brussels). De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar. De oortjes die u gebruikt voor uw gsm passen op het audiosysteem. Dat zijn oortjes met een 3,5 mm mini-jack. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. 

- uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.
- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.


Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 18 oktober 2020
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.