Verkenningen in het Zoniënwoud: Diesdelle

Tickets

Registraties zijn gesloten

Verkenningen in het Zoniënwoud: Diesdelle

Brusselaars en inwoners van de omliggende gemeenten maken al meer dan 1000 jaar gebruik van het Zoniënwoud. Door hout te kappen, visvijvers te graven of door te gaan mediteren op de stille en eenzame plekken. Het woud kromp door de eeuwen heen, soms geleidelijk, soms snel. De oude functies van het woud werden vervangen of aangevuld met nieuwe.

In de rafelrand van het Zoniënwoud kwamen parken, kasteeldomeinen, waterreservoirs, renbanen, scholen, sportterreinen, horeca en recreatie. En in het woud werden niet alleen wandelpaden aangelegd maar ook auto- en spoorwegen, ruiter-  en fietspaden, speel-  en picknickzones. Al die infrastructuur brengt mensen en drukte met zich mee, terwijl dit stuk topnatuur meer gebaat zou zijn met rust. Toch valt er nog heel wat te genieten en te bewonderen. De overgang van stad naar woud met bijhorende uitdagingen is in de Ukkelse wijk Diesdelle erg interessant.

Wandel met een gids van Brukselbinnenstebuiten langsheen de oudste vrijstaande betonnen voetbaltribune van het Europese vasteland naar het Zoniënwoud. Duik in het woud zelf en ontdek er tussen de eeuwenoude dreven en monumentale beuken ook 19de-eeuwse drinkwaterinfrastructuur,  het Monument voor de slachtoffers van de aanslagen van 2016, enkele bronnen van de Woluwe en de Hippodroom van Bosvoorde. Een Brukselverkenning voor goede stappers.

 

Nieuwe tour.
Te voet.
Brukselgids: Lutgard Vrints
Start: 14u aan station Diesdelle, ter hoogte van Friterie Chez Eugène, Prins De Lignelaan (aankomst trein uit Brussel Schuman om 13u51)
Einde: 18u in dezelfde buurt (vertrek trein naar Brussel Schuman om 18u10)
Deelname: 12 euro


Kleed u naar bosgrond en Belgisch weer, met stevig schoeisel en waterdichte kleding.

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 21 oktober 2023
14:00 18:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.