Ukkel (buurt Van Buuren, KMI, Dieweg)

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Ukkel (buurt Van Buuren, KMI, Dieweg)

De Joods- Nederlandse bankier David Van Buuren en zijn Belgische vrouw Alice Piette bouwden in 1928 een villa in art-decostijl bij het Brugmannpark in Ukkel, dichtbij Vorst. Ze werden bekend als mecenassen voor vaak bevriende kunstenaars. Van hun huis, geïnspireerd door de Amsterdamse school, is het prachtig wandelen in een boog om het centrum van Ukkel heen, naar het KMI, tot aan de wijk Sint-Job, de vallei van de Geleytsbeek, en langs kleine straatjes weer omhoog naar de Dieweg én vandaar naar Kalevoet. U zal versteld staan van de diversiteit van deze gemeente.

Deze wandeling is complementair met de Ukkelwandeling op zondag 23 augustus. Dan verkenden we vooral het eigenlijke centrum van de gemeente.

Te voet.

Brukselgids: Stefan Van Camp

Start: 14u, Halte Churchill (rotonde), tussen de Errerlaan en de Montjoielaan

Einde: 17u, Heldensquare (tramhalte)


We maken onze verkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem (met dank  aan Visit Brussels). Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro.  Het gebruik van een mondmasker is verplicht.

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zaterdag 3 oktober 2020
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.