Gidsen in Brussel

-------- UITGESTELD -------- Street vs Art Centrum

zaterdag 14/11/2020 13:30 t/m zaterdag 14/11/2020 17:00 (Europe/Brussels)

Brussel, België


Toer registratie is gesloten.

Wie beslist wat 'gewenst' en 'ongewenst' is in het straatbeeld? Na onze Street><Art-wandeling in de kanaalzone verkennen we de Brusselse straatkunst langs een volledig nieuw parcours, door het centrum.

Brussel investeert steeds meer in haar imago als Street><Art-stad. Op straathoeken en gevels verschijnen werken van (inter)nationale artiesten, vaak in opdracht van de stad. Ze moeten een nieuw soort toerisme aantrekken. Een Brukselgids neemt u mee van aan BOZAR, langs het toeristisch centrum naar de Marollen, waar ook de illegale, spontane straatkunst nog steeds zijn plek opeist. We eindigen in de buurt van de Kapellekerk, waar het vroegere Recyclart en het skatepark de meest zichtbare uitingen zijn van de provocatieve subcultuur van taggers en graffeurs. 

Te voet
Gids: Benjamin Tollet
Start:  13u30, op het voetpad voor de ingang van Bozar (hoek Ravensteinstraat en Baron Hortastraat)
Einde: 17u, buurt Kapellekerk

We maken onze toers veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem  (met dank aan Visit Brussels).
 Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro.  Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van zaterdag 14/11/2020 13:30
Tot zaterdag 14/11/2020 17:00
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel