Schaarbeek - Huart Hamoir en Helmet

Tickets

Registraties zijn gesloten

Schaarbeek - Huart Hamoir en Helmet

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


Waar Karel van Lotharingen zich nog kwam ontspannen in buitenhuis Monplaisir, verrees 150 jaar later, net na 1900, de Huart Hamoirlaan. De bijzonder brede laan geeft een ruggengraat aan een wijk die ligt tussen de Helmetsesteenweg en de spoorweg. De buurt mag dan wel in een uithoek van Schaarbeek liggen, ze heeft heel wat aangename kwaliteiten. Er is veel groen in de binnenblokken, een treinstation vlakbij en op de Helmetsesteenweg zijn er veel winkels. Sinds Trainworld er neerstreek, is de wijk ook buiten Schaarbeek beter bekend geraakt.


Start: 14u, Schaarbeek, Prinses Elisabethplein, bij de ingang van het museum

Einde: 17u, Helmetsesteenweg, buurt Heilige-Familiekerk

Voor de wijkverkenning kan u het treinmuseum Trainworld bezoeken. Daar loopt nog de expo over de fascinatie van schilder Paul Delvaux voor treinen. Zie de website voor alle informatie daarover. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker bevelen we sterk aan.

In het kader van #StaycationBXL van de VGC


 


Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 12 juli 2020
14:00 17:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.