Rond Delta en de VUB

Tickets

Registraties zijn gesloten

Rond Delta en de VUB

Een stevige wandeling vol oude charme en nieuwe ontwikkelingen


Terwijl de VUB steeds vaker de eigen campus verlaat om in het centrum van de stad aanwezig te zijn, doet Bruksel het omgekeerde: tijdens een lange wandeling stappen we over het Oefenplein en door de ruimere omgeving. Deze buurt biedt immers een verrassende afwisseling tussen oude charme en nieuwe ontwikkelingen, en tussen rust en drukte.

Die variatie vind je al terug op de VUB-campus zelf. Het rectoraatsgebouw van Renaat Braem en de koten van Willy Vandermeeren uit de beginjaren van de VUB kregen het gezelschap van recente architectuur van Bogdan & Van Broeck. Verderop werd de herbestemming van de oude rijkswachtkazerne tot U-Square net goedgekeurd. Het oude tuinwijkje Volta paalt aan de grootstedelijke ontwikkeling rond mobiliteitsknooppunt Delta. De rustige vijvers van Watermaal liggen op een boogscheut van de E411 en van de Europese gebouwen bij Beaulieu. In Oudergem herleeft de Waversesteenweg rond Sint-Juliaan en de Koninklijke Jacht. En een van de levendigste uitgaansbuurten van Europa (dixit The Guardian) omgeeft de ingang van het ingetogen kerkhof van Elsene…


Te voet (deze wandeling is een dikke 8 kilometer, doe goede stapschoenen aan)

Gids: Annemie Pijcke

Start: 13u30, Generaal Jacqueslaan voor de ingang van het treinstation van Etterbeek (ook bereikbaar met trams 7 en 25)

Einde: 17u, zelfde plaats

Bijdrage: 10 euro


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.

We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.

Concreet betekent dit:

- uw groep telt nooit meer dan 20 personen

- u draagt een mondmasker tijdens de tour

- we werken met een audiosysteem met oortjes (met dank aan Visit Brussels).  De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar. De oortjes die u gebruikt voor uw gsm passen op het audiosysteem. Dat zijn oortjes met een 3,5 mm mini-jack. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. 

- uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.

- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.

- indien de horeca gesloten is, zorgt u best voor wat eigen drank. We voorzien indien mogelijk een sanitaire stop.

 

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 6 juni 2021
13:30 17:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.