Oude charme en nieuwe ontwikkelingen rond de VUB

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Oude charme en nieuwe ontwikkelingen rond de VUB

Terwijl de VUB steeds vaker de eigen campus verlaat om in het centrum van de stad aanwezig te zijn, doet Bruksel het omgekeerde. Met deze lange lentewandeling stappen we over het Oefenplein en door de ruimere omgeving om op verkenning te gaan langs de verrassende afwisseling tussen oude charme en nieuwe ontwikkelingen en tussen rust en drukte.

Op de campus zelf krijgen het rectoraatsgebouw van Renaat Braem en de studentenhuisvesting van Willy Vandermeeren het gezelschap van de gebouwen van Bogdan & Van Broeck. Verderop wordt de voormalige rijkswachtkazerne omgebouwd tot een nieuwe stadswijk, Usquare. Het oude tuinwijkje Volta paalt dan weer aan de grootstedelijke ontwikkeling rond Delta. De rustige vijvers van Watermaal liggen op een boogscheut van de E411 en een van de levendigste uitgaansbuurten van Europa omgeeft de ingang van het ingetogen kerkhof van Elsene.

Te voet (deze wandeling is 8 km lang. Stapschoenen zijn handig), met tijd voor een koffiepauze

Brukselgids: Annemie Pijcke

St​a​rt: 13u30, Generaal Jacqueslaan, voor de ingang van het treinstation van Etterbeek (ook bereikbaar met trams 7 en 25 en met bus 95)

Einde: 17u, op dezelfde plaats


Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zaterdag 1 juni 2024
13:30 17:00 (CET)

Toevoegen aan kalender

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.