Oostende vandaag en gisteren

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Oostende vandaag en gisteren

Van een vissersdorpje op een zandbank, groeide Oostende uit tot een heuse militaire ommuurde stad  met straten in dambordpatroon. Maar Leopold II had grootse plannen: hij wilde zijn eigenste Touquet-Paris-Plage maken, een Brussel-aan-Zee waar de hoofdstedelijke beau monde in het zog van de koninklijke familie van de gezonde zeelucht kwam genieten. Zoals steeds pakte de vorst het groots aan. Zijn urbanisten en architecten gaven de stad haar definitieve vorm. Dat kon niet beletten dat kleinburgerlijkheid en immobiliënspeculatie, zoals overal aan onze kust, dit beeld grondig naar hun hand gezet hebben. Toch heeft Oostende ‘iets’; Het is bijvoorbeeld steeds een broedplaats van artistiek talent geweest. Tijdens deze grondige stadsverkenning te voet gaan we op zoek naar dat ‘iets’.


Te voet.
Brukselgids: Stefan Moens
Start: 9u30, bij het standbeeld ‘De Vissersvrouwen’, voor de hoofduitgang van het treinstation (de trein uit Brussel komt aan om 9u25)
Einde: 13u, in dezelfde buurt
Deelname: 12 euro

In het weekend van 30 september - 1 oktober 2023 verkent Bruksel de stad Oostende, tijdens de tours 'Oostende vandaag en gisteren' (30/9 om 9u30, te voet), 'Oostende vandaag en morgen' (30/9 om 14u30, per fiets) en 'Oostende Oosteroever ' (1/10, 9u30, te voet en met het openbaar vervoer). U kan al deze tours gemakkelijk combineren. Voor elke tour moet wel apart ingeschreven worden.

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zaterdag 30 september 2023
09:30 13:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.