Gidsen in Brussel

Namen, de Waalse hoofdstad bij Maas en Samber

zaterdag 11/09/2021 10:20 t/m zaterdag 11/09/2021 17:30 (Europe/Brussels)

Brussel, België

25,00 € 25.0 EURVolgens het cliché praten inwoners van Namen traag, maar het burgerlijke provinciestadje aan de samenvloeiing van Samber en Maas groeide de laatste decennia uit tot een waardige hoofdstad van Wallonië. Als vestingsstad had het een bewogen geschiedenis: de citadel was menigmaal de inzet van langdurige belegeringen. Ook in de moderne tijd werd de stad belegerd, nu door projectontwikkelaars en speculanten, maar deze keer overleefde de oude grafelijke, bisschoppelijke en universiteitsstad de aanval.

Tijdens onze tocht bekijken we enkele bijzonder geslaagde recente realisaties, kuieren we door het oude centrum, bezoeken we een aantal prachtige kerken in het winkelwandelgebied en leggen we telkens de link met onze eigen hoofdstad. Op de andere oever van de Samber en voorbij het Waals Parlement klimmen we - per splinternieuwe kabelbaan – naar de meest imposante militaire vesting van België: de citadel. Onderweg pikken we de graantjes mee die het Waalse Open Monumentenweekend ons biedt.

Te voet.

Brukselgids: Stefan Van Camp

Start: 10u20, Namen, Place de la Station, hoofdingang stationsgebouw, onder de stationsklok.

Vrije middagpauze.

Einde: 17u30, buurt treinstation.

Deelname: 25 euro, een ticketje voor de nieuwe kabelbaan inbegrepen

NB: De trein vanuit de richting Brussel komt aan in Namen om 10u12.


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid. We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Breng altijd een mondmasker mee. Dat kan u gebruiken op drukke plaatsen waar u onvoldoende afstand kan houden.


Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van zaterdag 11/09/2021 10:20
Tot zaterdag 11/09/2021 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel