Gidsen in Brussel

Namen, de Waalse hoofdstad bij Maas en Samber

Registraties zijn gesloten

Volgens het cliché praten inwoners van Namen traag, maar het burgerlijke provinciestadje aan de samenvloeiing van Samber en Maas groeide de laatste decennia uit tot een waardige hoofdstad van Wallonië. Als vestingsstad had het een bewogen geschiedenis: de citadel was menigmaal de inzet van langdurige belegeringen. Ook in de moderne tijd werd de stad belegerd, nu door projectontwikkelaars en speculanten, maar deze keer overleefde de oude grafelijke, bisschoppelijke en universiteitsstad de aanval.

Tijdens onze tocht bekijken we enkele bijzonder geslaagde recente realisaties, kuieren we door het oude centrum, bezoeken we een aantal prachtige kerken in het winkelwandelgebied en leggen we telkens de link met onze eigen hoofdstad. Op de andere oever van de Samber en voorbij het Waals Parlement klimmen we - per splinternieuwe kabelbaan – naar de meest imposante militaire vesting van België: de citadel. Onderweg pikken we de graantjes mee die het Waalse Open Monumentenweekend ons biedt.

Te voet.

Brukselgidsen: Stefan Van Camp en Erik Baptist

Start: 10u20, Namen, Place de la Station, hoofdingang stationsgebouw, onder de stationsklok.

Vrije middagpauze.

Einde: 17u30, buurt treinstation.

Deelname: 25 euro, een ticketje voor de nieuwe kabelbaan inbegrepen

NB, opgelet: Er zijn problemen met de treinverbinding tussen Brussel en Namen. Kijk de website van de NMBS na ruim voor uw vertrek zodat u op tijd kan aankomen. Zie: https://www.belgiantrain.be/nl


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid. We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Breng altijd een mondmasker mee. Dat kan u gebruiken op drukke plaatsen waar u onvoldoende afstand kan houden.


Datum & Tijd
zaterdag 11 september 2021
10:20 17:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.