Gidsen in Brussel

Maritiem Station, Thurn & Taxis en Havenwijk (én Tinel)

Registraties zijn gesloten

Nu de renovatie van het enorme Goederenstation is afgerond, is het tijd om de site van Thurn&Taxis en de Havenwijk, grondig te verkennen. Zeker omdat de buurt tussen de Leopold II-laan, de KBC-kantoren en het Westelijk Ringspoor, razendsnel verandert. Wat staat er nog op stapel?  Hoe heeft men intussen de leegtes opgevuld die op Thurn & Taxis waren ontstaan nadat de logistiek de terreinen had verlaten? Welke goede of minder goede keuzes werden daarbij gemaakt? Hoe zit het met de herbestemming van het industriële erfgoed? Het jongste wapenfeit is dus de herontwikkeling van de ‘Gare Maritime’ tot marktplaats, winkelcentrum en kantoorgebouw. 

Na afloop van onze gidsbeurt kan u van de tentoonstelling genieten die naar aanleiding van de opening in de stationshallen wordt getoond: ‘Parade’ van niemand minder dan beeldhouwer Koenraad Tinel. “Tinels coronaprocessie is een macabere dodendans, een grande parade van honger en dorst”, schreef De Standaard. “De ondergangsstemming is pertinent.”


Te voet

Brukselgidsen: Jeroen De Smet, Annemie Pijcke en Miet Braem

Start: 13u, Saincteletteplein, bij het standbeeld van de vallende agent

Einde: 16u30, bij de ingang van het Maritiem Station

Deelname: 10 euro

Alle info over de tentoonstelling van Tinel vindt u hier.


We maken onze toers veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem (met dank  aan Visit Brussels). Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

Datum & Tijd
zondag 11 oktober 2020
13:00 16:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.