Gidsen in Brussel

Ilot Sacré (buurt Grote Markt)

vrijdag 31/07/2020 17:00 t/m vrijdag 31/07/2020 19:30 (Europe/Brussels)

Brussel, BelgiëVanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


De buurt rond de Grote Markt is een van de oudste van Brussel. Ze lag net naast de Zenne en heel wat verbindingswegen kruisten er elkaar. Ambacht en handel kwamen er tot ontwikkeling. Een bombardement in 1695 veegde de wijk grotendeels van de kaart. Het stratenpatroon werd hertekend en de gebouwen veranderden drastisch van uitzicht. Om toeristen te lokken, werd vanaf de periode van Expo 58 dit eeuwenoude Îlot Sacré wat 'bijgekleurd' en pittoresker gemaakt. Tijdens de wandeling tonen we voorbeelden van de merkwaardige combinatie van authentiek historisch en pittoresk toeristisch. Middeleeuws uitziende geveltjes blijken helemaal niet zo oud… Een wijk waar zowel de wafels als de huizen zo overdadig versierd zijn dat de essentie verdwijnt.

Start: 17u, Grote Markt, voor het Broodhuis

Einde: 19u30, in de buurt van de Beurs

Voor de wijkverkenning kan u het Broodhuis bezoeken. Zie zijn website voor alle informatie daarover. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.


We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht.

In het kader van #StaycationBXL van de VGC


Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van vrijdag 31/07/2020 17:00
Tot vrijdag 31/07/2020 19:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel