Het Rad in Anderlecht

Tickets

Registraties zijn gesloten

Het Rad in Anderlecht

Groeien en bloeien in de tuinwijk

De tuinwijkgedachte in België is honderd jaar oud. Brukselbinnenstebuiten viert mee met thematours rond Brusselse tuinwijken. Na twee bustours in 2019 langs verschillende tuinwijken, concentreren we ons nu op  één wijk: Het Rad. Anderlecht was immers een pionier in de sociale woningbouw van die tijd.

De eerste arbeidershuisjes in Het Rad stonden er al in 1907 en na een korte pauze breidde de Anderlechtse wijk zich verder uit van 1920 tot 1938. En dat maakt Het Rad uniek: de wijk laat zich lezen als een staalkaart van sociale woningbouw en de ontwikkeling van de tuinwijkgedachte. Architecten als Eggerickx, Van der Swaelmen en Fernand Brunfaut bouwden en experimenteerden er met stijlen, materialen en technieken. Ze waren op zoek naar manieren om snel en goedkoop te bouwen. Maar meer nog: naar manieren om mensen met velen goed te laten samenleven.

Te voet.

Gids: Annemie Pijcke

Start: 13u30, hoek Mensenrechtenlaan/Bergensesteenweg, vlakbij metrostation 'Het Rad'

Einde: 17u, in dezelfde buurt

Deelname: 10 euro 

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 5 september 2020
13:30 17:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.