Gidsen in Brussel

Het kloppende hart van Vorst

zaterdag 24/10/2020 14:00 t/m zaterdag 24/10/2020 17:30 (Europe/Brussels)

Brussel, België


Toer registratie is gesloten.

Een oude benedictinessenabdij met pal er achter een grote hedendaagse autofabriek: welkom in het contrastrijke hart van Vorst. De gemeente plant in deze buurt de komende jaren grootscheepse renovaties. De afgeleefde abdijsite zal immers grondig worden aangepakt. Er komt nieuwe culturele infrastructuur, de bestaande abdijgebouwen worden gerenoveerd en het aanpalende Sint-Denijsplein moet weer het voorplein worden dat abdij-architect Laurent-Benoît Dewez in de jaren 1760 voor ogen had. De groene zone die de buffer vormt met de Audi-fabrieksterreinen, wordt vernieuwd en uitgebreid. En ook het prachtige art-deco gemeentehuis aan de overzijde van de Brusselsesteenweg is in volle restauratie. 

Bruksel duikt in de (religieuze en dorpse) geschiedenis en in de (culturele) toekomst van de plek, waar wonen en werken nauw met elkaar verweven zijn.  We verkennen ook de ruimere omgeving, met onder meer de nieuwe woonprojecten aan de Bervoetsstraat.


Te voet

Gids: Stefan Van Camp

Start: 14u,  voor het gemeentehuis van Vorst 

(bij halte Vorst Centrum, trams 32, 82 en 97, bussen 50 en 54)

Einde: 17u30, zelfde omgeving


Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.
We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.

Concreet betekent dit:
- uw groep telt nooit meer dan 20 personen
- u draagt een mondmasker tijdens de tour
- we werken met een audiosysteem met oortjes (met dank aan Visit Brussels).  De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar. De oortjes die u gebruikt voor uw gsm passen op het audiosysteem. Dat zijn oortjes met een 3,5 mm mini-jack. Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. 

- uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.
- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van zaterdag 24/10/2020 14:00
Tot zaterdag 24/10/2020 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel