Gidsen in Brussel

Groeien en bloeien in de tuinwijk: Forest Vert en Messidor in Vorst

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

De tuinwijkgedachte in België viert haar honderdste verjaardag. Brukselbinnenstebuiten viert mee met thematours rond Brusselse tuinwijken; dit weekend in Vorst. 

Twee tuinwijkjes liggen er – onbekend maar zeer bemind – naast elkaar: Kersbeek en Messidor. De laatste bood vanaf 1950 niet alleen plaats aan 138 gezinnen maar ook aan heel veel groen. Die groene troef is in de jaren 2010 volop uitgespeeld, want de bewoners steken sindsdien heel wat energie in de hergroening van hun wijk met wijngaarden, fruitbomen, kruidenperken, insectenhotels en bijenkorven. Kersbeek is de jongste tijd gekender als ‘Forest Vert’. De tuinwijk, in 1922 bedacht door architect Henri Van Montfort, is erin geslaagd om de oorspronkelijke ideeën – wonen in het groen, veilige speelplekken, comfortabel en hygiënisch wonen – te verzoenen met de hedendaagse uitdagingen: goed geïsoleerde en verluchte woningen, zachte mobiliteit, biodiversiteit enz…

Onze Brukselgids neemt u mee langs voetwegels en straatjes en laat u genieten van de esthetiek en het comfort van beide tuinwijken. En hij neemt u mee naar het oude dorpscentrum van Vorst, de ideale plek om het te hebben over de plaats van de tuinwijken in de evolutie van het sociale wonen.

Nieuwe tour. Te voet.
Brukselgids: Stefan Van Camp
Start: 14u, Vorst, Sint-Denijsplein, bij de fontein
Einde: 17u30, in dezelfde buurt
Deelname: 10 euro

Datum & Tijd
zondag 5 juni 2022
14:00 17:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.