Gidsen in Brussel

Greenbizz, Tivoli en Byrrh

Registraties zijn gesloten

Tivoli Green City is de eerste volledig duurzame wijk van Brussel, met enkel passief- en nulenergiewoningen, met crèches, een nieuw plein, autovrije straten en een polyvalente zaal. Bewoners delen tuinen, wasplaatsen en andere ruimtes delen. Het afvalwater wordt gezuiverd en de wijk wekt haar eigen energie op. Tivoli word geflankeerd door twee opmerkelijke gebouwen, een nieuw en een oud. Het opvallende houten gebouw met driehoekige ramen is het bedrijvencentrum GreenBizz, een incubator voor start-ups in de sectoren milieu of fair trade. In het oude gebouw van drankenfabrikant Byrrh met mooie sgraffiti van wijnranken, is ook een bedrijvencentrum ondergebracht, Be-Here, maar net zo goed een biomarkt.  

Te voet

Start toer: 12u15, hoofdingang Teirlinckgebouw, onder de aanduiding 'Vlaamse Overheid'  

Einde toer: 13u45, in dezelfde buurt

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem (met dank  aan Visit Brussels).
Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 
Datum & Tijd
woensdag 30 september 2020
12:15 13:45 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.