Gidsen in Brussel

De Zavel

vrijdag 17/07/2020 17:00 t/m vrijdag 17/07/2020 19:30 (Europe/Brussels)

Brussel, België

10,00 € 10.0 EURVanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


Het lijkt wel of de buren van de Zavel deze wijk de jongste jaren wat tussen de plooien doen vallen. De Marollen zijn erg populair geworden, de musea rond het Koningsplein trekken grote aantallen bezoekers. De koopwaar van de antiekmarkt op de Zavel kan er haast symbool voor staan: enerzijds is het geen brol voor de voddenmarkt, anderzijds ook nét geen kunst voor een museum. Nochtans heeft de Zavel heel wat te bieden. Mooie herenhuizen en stadspaleizen, een conservatorium, een synagoge, een ode aan de ambachten, maar ook vermaarde chocolatiers, luxewagens pronkend op het plein, én een onvermoed park.


Start: 17u, Grote Zavel, in het midden bij de Minervafontein

Einde:19u30, Waterloolaan

Voor de wijkverkenning kan u het Joods Museum bezoeken. Zie de website voor alle informatie daarover.  


We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker bevelen we sterk aan.

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van vrijdag 17/07/2020 17:00
Tot vrijdag 17/07/2020 19:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel