De Zavel

Tickets

Registraties zijn gesloten

De Zavel

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


Het lijkt wel of de buren van de Zavel deze wijk de jongste jaren wat tussen de plooien doen vallen. De Marollen zijn erg populair geworden, de musea rond het Koningsplein trekken grote aantallen bezoekers. De koopwaar van de antiekmarkt op de Zavel kan er haast symbool voor staan: enerzijds is het geen brol voor de voddenmarkt, anderzijds ook nét geen kunst voor een museum. Nochtans heeft de Zavel heel wat te bieden. Mooie herenhuizen en stadspaleizen, een conservatorium, een synagoge, een ode aan de ambachten, maar ook vermaarde chocolatiers, luxewagens pronkend op het plein, én een onvermoed park.


Start: 17u, Grote Zavel, in het midden bij de Minervafontein

Einde:19u30, Waterloolaan

Voor de wijkverkenning kan u het Joods Museum bezoeken. Zie de website voor alle informatie daarover.  


We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker bevelen we sterk aan.

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
vrijdag 17 juli 2020
17:00 19:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.