De kunst van de metro

Tickets

Registraties zijn gesloten

De kunst van de metro

Deze tour vindt plaats als de coronamaatregelen het toelaten. U kan dus gewoon inschrijven.
We contacteren u als de situatie verandert.


Bij de aanleg van de Brusselse metro vanaf de jaren 1970 voorzag de overheid voor elk station één of meerdere kunstwerken. De bedoeling was vooral om de pendelaar kennis te laten maken met kunst en haar betekenissen. Volksopvoeding, dus. De metro breidde uit tot een netwerk van 90 stations. Zo evolueerde de Brusselse ondergrond naar een publieke kunstgalerij met werk van internationaal bekende Belgische kunstenaars. Met de tijd evolueerde de visie op het installeren van kunst in de metro en dat is te merken. In de nieuwe en gerenoveerde stations is het artistieke werk compleet verschillend. Onder andere de verbanden tussen de stations en hun omgeving en tussen het artistieke en de architectuur zijn belangrijker geworden. Soms is het onderscheid tussen kunst en architectuur zelfs nauwelijks te maken.
Met werk van onder meer Jacques Moeschal, Lucien Kroll, XDGA, Benoit Van Innis, Pol Mara, Roger Raveel, Pol Bury en Vincen Beeckman.

Te voet en per metro
Brukselgids: Bram Borloo
Start: 14u, aan het metrostation Alma, onderaan de roltrap bij het Almaplein
Einde: 17u30, in het Zuidstation
De metrotickets zijn niet inbegrepen.


We maken onze toers veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem (met dank aan Visit Brussels). Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Heeft u geen oortjes, dan kan u er eentje kopen bij de gids voor 1 euro. Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 22 mei 2021
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.