Gidsen in Brussel

De Heizel

zondag 23/08/2020 14:00 t/m zondag 23/08/2020 17:00 (Europe/Brussels)

Brussel, BelgiëVanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


Het plateau waar er tot de jaren 1930 enkel een paar hoeves te vinden waren, werd het decor van twee Wereldtentoonstellingen. Paleis 5, het Amerikaans Paviljoen, het Paviljoen van de Kortrijkse Dakpannenindustrie, het immer populaire Atomium en het Groentheater zijn daarvan de belangrijkste getuigen. De Heizel is ook een plaats voor voorstedelijke ontspanning met het Park van Laken, Kinepolis, Koning Boudewijnstadion en Mini-Europa. Daar komt gezelschap bij. Het Neo-project heeft de eerste stapjes al gezet. Dat ontwikkelingsproject, met een winkelcentrum als draaischijf, moet ook plaats bieden aan appartementen. De Zomerwandeling gaat op verkenning op een plateau dat voor grote veranderingen staat.


Start: 14u, Atomiumsquare, bij de ‘Welcome’-letters onder het Atomium

Einde: 17u, in de buurt van metrostation Koning Boudewijn

Voor de wijkverkenning kan u het Atomium of het Adam, het Brussels Design Museum, bezoeken. In het Adam loopt een expo over de grafiek van de punkbeweging. Zie de website van het Atomium en de website van Adam voor alle informatie.  

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.


We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht.  

In het kader van #StaycationBXL van de VGC


Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
Wanneer
Van zondag 23/08/2020 14:00
Tot zondag 23/08/2020 17:00
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel