Gidsen in Brussel

Bas-Fonds (buurt Stripmuseum)

Registraties zijn gesloten

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


Op de plek waar lakens gebleekt en groenten gekweekt werden, verrees een wijk die de ‘Bas Fonds’ ging heten. Ze ligt verborgen en geïsoleerd tussen het Rijksadministratief Centrum (RAC), de Kruidtuinlaan, de Nieuwstraat en de Wolvengracht. Middenin de drukte van de stad is het dan ook een relatief rustige wijk, waar de jongste decennia woningen als paddenstoelen uit de grond rezen. En dat in de schaduw van grote instellingen als de Nationale Bank, het Sint-Janshospitaal, BNP Paribas Fortis. Deze zomerwandeling toont u de grootse gebouwen, de structuren die de wijk isoleren, de kansen om ze open te trekken en het nieuwe hippe ‘Wolf’ aan de rand van de wijk.

Start: 17u, kruispunt Zandstraat/Meiboomstraat, onderaan de trappen naar de Pachecolaan.

Einde: 19u30,  zelfde buurt

Voor de wijkverkenning kan u het Stripmuseum bezoeken. Zie zijn website voor alle informatie daarover. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.

 

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

Datum & Tijd
vrijdag 7 augustus 2020
17:00 19:30 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.