Anderlecht - centrum

Tickets

Registraties zijn gesloten

Anderlecht - centrum

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


In de 11de eeuw werd het kapittel van kannuniken van Anderlecht gesticht, met een kerkgebouw op heuvelkam tussen de Pede- en Broekbeek. Het kapittel kreeg in de loop der eeuwen een grote uitstraling: het werd zelfs een van de belangrijkste Brabantse bedevaartsoorden. Tweehonderd jaar later kwam humanist Erasmus er voor de rust en de goede lucht: het huis waar hij verbleef is nu een museum, gekend als het Erasmushuis. In de 19de eeuw de stad op. De Wayezstraat werd de navelstreng tussen enerzijds het traditionele dorp met de straten rond de kerk, en anderzijds de opkomende industrie in Kuregem. Na de Eerste Wereldoorlog ruimden de stulpjes rond het dorpsplein plaats voor pastiche-architectuur en breidde de gemeente verder uit richting voetballend Astridpark. De Zomerwandeling verkent het dorpscentrum van Anderlecht en vertelt zowel over het rijke als het arme verleden. En geeft een blik op de toekomst.


Start: 14u, Dapperheidsplein 7, voor de deur van GC De Rinck

Einde: 17u, in dezelfde buurt

Voor de wijkverkenning kan u het Erasmushuis bezoeken. Zie zijn website voor alle informatie daarover. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.


We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee.(De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht.  

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 16 augustus 2020
14:00 17:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.