AGORAFOLIE: SPIEGELPLEIN JETTE

Tickets

Registraties zijn gesloten

AGORAFOLIE: SPIEGELPLEIN JETTE

Het plein is de kern van het stadsleven, wisten de Oude Grieken al. En in Brussel beginnen we dat de jongste jaren ook te begrijpen. Een indrukwekkend aantal pleinen kreeg een 'extreme makeover'. Dit jaar neemt Brukselbinnenstebuiten u mee langs deze pleinen, op zoek naar de rol die ze spelen in een wijk, naar de betekenis van de heraanleg en naar de manier waarop mensen ze gebruiken.

Het plein dat in Jette in de volksmond bekend staat als 'De Spiegel', heet eigenlijk het Koningin Astridplein. Was het daarom dat vorig jaar bij de inhuldiging van het vernieuwde plein de koning aanwezig was? Het plein werd zo heringericht dat er zowel plaats is voor spelende kinderen, voor caféterrassen, de markt én een groot scherm om de wedstrijden van de Rode Duivels te volgen. Hoe? Door de parkeerplaatsen voor auto's weg te halen en deze in te richten in een ondergrondse parkeergarage.
Plein en garage zijn nu een jaar in gebruik en de eerste conclusies dringen zich op. De open steenvlakte wordt druk gebruikt, in tegenstelling tot de parkeergarage. We kijken met u naar de herinrichting en de rol van het plein voor de buurten errond.

Datum: zaterdag 31 augustus
Te voet.
Start: 14u, Jetselaan, bij het portaal van de kerk ter hoogte van het Koningin Astridplein
Einde: 17u30, op het Koningin Astridplein
Deelname: 10 euro


Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 31 augustus 2019
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

--Brukselbinnenstebuiten--
--Brukselbinnenstebuiten--

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.