Gidsen in Brussel

Agorafolie: Dumonplein in S-P-Woluwe

Registraties zijn gesloten
Het plein is de kern van het stadsleven, wisten de Oude Grieken al. En in Brussel beginnen we dat de jongste jaren ook te begrijpen. Een indrukwekkend aantal pleinen kreeg een 'extreme makeover'. Dit jaar neemt Brukselbinnenstebuiten u mee langs deze pleinen, op zoek naar de rol die ze spelen in een wijk, naar de betekenis van de heraanleg en naar de manier waarop mensen ze gebruiken. 

Het vernieuwde Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe is nu een jaar geleden ingehuldigd. Vlakbij het metrostation en de winkelgalerij Stokkel, op tramlijn 39 en bij de grens tussen Brussel en Vlaanderen, is het een commercieel centrum in de gemeente. En toch had het plein een mistroostig aanzicht, door de tientallen auto's die er dagelijks geparkeerd stonden.
De heraanleg gaf het plein opnieuw een rol in de wijk. De drie wekelijkse markten krijgen een comfortabele plaats, openbaar vervoer kan er ongehinderd langs en een gigantische luifel zorgt voor beschutting en kan evenementen een plaats geven. Benieuwd naar hoe de rest van voorstad Stokkel zich met het plein verhoudt? Bruksel toont u de wijk.

Datum: zaterdag 27 juli
Te voet
Start: 14u, Sint-Pieters-Woluwe, De Hinnisdaellaan, bij de ingang van de winkelgalerij
Einde: 17u30, in dezelfde buurt
Deelname: 10 euro
Gids: Annemie Pijcke
Datum & Tijd
zaterdag 27 juli 2019
14:00 17:30 (Europe/Brussels)
Locatie

De Hinnisdaellaan, bij de ingang van de winkelgalerij Stokkel

--De Hinnisdaellaan, bij de ingang van de winkelgalerij Stokkel--
--De Hinnisdaellaan, bij de ingang van de winkelgalerij Stokkel--
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.