Gidsen in Brussel

Agorafolie: De BrouckèrePLEIN

Registraties zijn gesloten
Het plein is de kern van het stadsleven, wisten de Oude Grieken al. En in Brussel beginnen we dat de jongste jaren ook te begrijpen. Een indrukwekkend aantal pleinen kreeg een 'extreme makeover'. Dit jaar neemt Brukselbinnenstebuiten u mee langs deze pleinen, op zoek naar de rol die ze spelen in een wijk, naar de betekenis van de heraanleg en naar de manier waarop mensen ze gebruiken.

De vorige Brusselse burgemeester vond dat het De Brouckèreplein het Brusselse Times Square kan zijn. En ja, in 2015, zes jaar na het illustere voorbeeld, werd ook De Brouckère autovrij. Heel De Brouckère? Nee, een klein hotelletje bleef moedig weerstand bieden en zorgde ervoor dat het met de auto bereikbaar bleef.
Nu de heraanleg klaar is, kunnen we op onderzoek. In 1893 is het plein aangelegd na de overwelving van de Zenne. Toen diende het als oriëntatiepunt en ontmoetingsplaats. Neemt het plein die rol nu opnieuw op of doet het iets anders? Wie gebruikt het plein en hoe? Hoe sluit het plein aan op de rest van de Centrale Lanen? Wat zijn de verbanden met Munt en Beursplein? Een Brukselgids stapt met u het plein en de omgeving af.

Datum: zaterdag 13 juli
Te voet
Start: 14u, De Brouckèreplein, voor huisnummer 41, het kantoor van de Grondregie
Einde: 17u30, in dezelfde buurt
Deelname: 10 euro
Gids: Ann De Cannière

 
Datum & Tijd
zaterdag 13 juli 2019
14:00 17:30 (Europe/Brussels)
Locatie

De Brouckère, voor huisnummer 41, kantoor Grondregie

--De Brouckère, voor huisnummer 41, kantoor Grondregie--
--De Brouckère, voor huisnummer 41, kantoor Grondregie--
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.