50 jaar Bruksel: op stap in de Noordwijk

Tickets

Registraties zijn gesloten

50 jaar Bruksel: op stap in de Noordwijk

 

Een wandeling door de Noordwijk, met een zijstapje naar Thurn & Taxis. De Noordwijk ligt net buiten het Brusselse stadscentrum, tussen de Kleine Ring, een spoorweg en het kanaal. Tot 1830 was het een landelijk stukje Brussel, met slechte, drassige gronden in de Zennevallei. Maar sinds de komst van de trein ontwikkelde de wijk volop. En nog eens een eeuw later zorgde diezelfde trein ook voor de grote littekens. In de jaren 1960 was de Noordwijk het strijdtoneel van actiegroepen van bewoners voor het behoud van hun wijk tegen de bouwwoede van het Manhattanplan, die de wijk ontvolkte en ontmenselijkte.

Nu het einde van de monofunctionele kantoorwijken nabij lijkt - thuiswerk en leefkwaliteit zijn de ordewoorden vandaag - staat de wijk voor een nieuwe ontwikkelingsgolf. Volgt ze daarbij het voorbeeld van de Leopoldwijk? Gaat het de weg van Thurn & Taxis op? Of is er nog een derde weg mogelijk?


Deze wijkverkenning sluit perfect aan bij de lezing '50 jaar Bruksel: beelden uit de Noordwijk' op donderdag 24 juni.

Te voet 

Start: 14u, Rogierplein, aan de voet van de Dexiatoren

Einde: 17u30, in de buurt van het Noordstation

Gratis, met steun van urban.brussels


We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht. 


Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zaterdag 26 juni 2021
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.