Gidsen in Brussel

50 jaar Bruksel: beelden uit Kuregem

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Brukselbinnenstebuiten viert in 2021 haar vijftigste verjaardag. In die halve eeuw maakten en verzamelden onze gidsen duizenden beelden van Brussel (foto’s, dia’s, oude kaarten en wijkplannen...). Omdat Brukselbinnenstebuiten altijd een geëngageerde gidsenorganisatie is geweest, werden de beelden niet gemaakt of geselecteerd vanuit een toeristisch oogpunt. Het was vooral de bedoeling om de veranderende stad in beeld te brengen, en soms ook om het verdwijnen van erfgoed of andere stedenbouwkundige problemen aan te kaarten. Sommige beelden zijn zeer zeldzame tijdsdocumenten.  

Kuregem groeide in de 19e eeuw uit van een drassig gehucht tot een industriële voorstad. Na WO II volgden decennia van verwaarlozing en bescheiden stadsvernieuwing. 

De Brukselbeeldenbank brengt dat verleden spectaculair tot leven. Met een timelapse van de sloop van de Côte d'Orfabriek aan het Zuidstation. Of een blik achter de schermen van de slachthuizen van Anderlecht. 

De historische beelden zijn een ideale voorbereiding op de thematour in Kuregem op zaterdag 29 of zondag 30 mei. Die focust op de ambitieuze toekomstplannen voor de wijk. 


Online

Gids: Hans Vandecandelaere

Start: 19u30

Einde: rond 21u00

Gratis

Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u van ons de dag zelf per mail een link die toegang geeft tot de presentatie.

Lees meer over onze beeldenbank en alle projecten die we in 2021 plannen.

 

Datum & Tijd
donderdag 27 mei 2021
19:30 21:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.