Gidsen in Brussel
Bustoers - Brussel zien en zoenen

Deze bustoer is geschikt voor groepen die de stad nog niet goed kennen en graag willen kennismaken met haar veelzijdigheid, tegenstellingen, kansen en uitdagingen. Aan bod komen onder meer de middeleeuwse stadsontwikkeling in boven- en benedenstad, de 16de-eeuwse kaaien en de 19de-eeuwse sanering en industrialisering. We rijden langs groene longen als het Warandepark en de Kruidtuin, genieten van de prachtige art nouveau bij de squares en van volksbuurten als de Marollen. Ook hedendaagse ontwikkelingen verdienen de aandacht: de evoluties in kantoorbuurten als de Noordwijk of de Europese wijk, grootschalige herbestemmingsprojecten als Tour & Taxis en Abattoir, aankomstwijken voor nieuwkomers, mobiliteitsknooppunten als het Zuidstation en stadsvernieuwing in de kanaalbuurt.

Nog dit

Deze toer kan u ook verlengen tot een hele dag. Dan komen ook het Jubelpark, de tuinwijken Logis en Floréal en de UCL-campus in Woluwe in het vizier.

U kan kiezen om een accent te leggen tijdens deze toer: studenten, architectuur, groen, de diverse samenleving, mobiliteit, huisvesting (zie: Paleizen voor het volk), koloniale geschiedenis (zie: Op weg naar Congo). 

Praktisch

Vertrek- en eindpunt: in overleg

Prijzen en afspraken

Reserveren