Beeldenbank leopoldswijk / Europese wijk

verhalenkaart

Met alle info die we bij elkaar brachten over de Leopoldswijk, maakten we een 'Storymap' of een 'verhalenkaart', die u digitaal van de ene interessante plek naar de andere brengt. We vullen de tekstjes en oude foto's aan met reportages uit de wijk, onder meer van Bruzz.  


Ga naar de verhalenkaart

lezing op YOUTUBE of live

De overvloedig met beelden ge├»llustreerde digitale lezing die we over de Leopoldswijk gaven, werd opgenomen en kan u raadplegen via YouTube. Zo wordt u zelf een specialist van de wijk!  Of wilt u de spreker graag uitnodigen om een lezing te komen geven? Dat kan ook.


Contacteer ons

Kijk en luister naar Joris Sleebus' presentatie 

DOE-HET-ZELF-wandeling

Ongetwijfeld heeft u zin gekregen om zelf de Europese wijk te gaan verkennen. Wilt u dat doen op eigen houtje, dan kunnen we u de Doe-het-zelfwandeling aanbevelen die we samen met Muntpunt uitwerkten.  Wilt u een papieren exemplaar, dan kan u dat oppikken bij Muntpunt. Maar u kan het ook downloaden en printen (of raadplegen op uw smartphone).  


Dit is de weg naar de DHZ-wandeling

VOLG DE GIDS 

Wilt u met uw groep graag met een van onze gidsen op pad in de Europese wijk? Dat kan!  En volg onze kalender voor individuen, want we plannen af en toe een verkenning in de Leopoldswijk.


Ontdek de groepstour 'Wijken voor Europa' 

OP zoek naar beeldmateriaal? naar nog meer info?

Bent u nieuwsgierig naar de andere beelden die we hebben uit de Leopoldswijk? Of uit een andere Brusselse buurt? Of wilt u graag weten welke boeken we over de wijk hebben in onze Brukselbib?


Contacteer ons