Wandelingen - Sollen met de Marollen

Stadscentrum

De Hoogstraat, de slagader van de Marollen, is een van de oudste wegen van Brussel. Langs deze verbinding tussen de eerste en de tweede stadswal vestigden zich heel wat kloosterorden. Traditioneel een wijk van ‘vuile’ beroepen zoals huidevetters en wolbewerkers, werd de Marollen in de 19de eeuw een dichtbevolkte arbeidersbuurt. Met veel verhalen over armoede, maar ook over solidariteit en sociale strijd.

Het protest in 1965 tegen de uitbreidingsplannen voor het Justitiepaleis werd de basis van geëngageerd buurtwerk dat ijvert voor stadsvernieuwing en een betere inrichting van straten en pleinen. Sinds enkele jaren zie je in de wijk ook de verhipping oprukken.

Onze Brukseltour ‘Sollen met de Marollen’ gaat over armoede en de manier waarop de stad daarmee omgaat: sociale woningbouw en investeren in een sterk sociaal weefsel. We verkennen niet alleen de trendy Hoogstraat en de rommelmarkt op het Vossenplein, maar ook minder gekende buurten als de Kleine Marol, de Krakeel- en Radijzenbuurt. 


Nog dit:

De combinatie met de Zavelbuurt levert een sterke tegenstelling op. 

Praktisch

Vertrek: Poelaertplein, op de parking voor de trappen van het Justitiepaleis. Kapellekerk of Hallepoort zijn ook mogelijk.

Eindpunt: bij voorkeur Kapellekerk

Prijzen en afspraken

Reserveren