Gidsen in Brussel

Schaarbeek - Louis Bertrand en Josaphatpark

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

Vanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.

Bijna de helft van Schaarbeek woont ‘in de buurt van het Josaphatpark’. Het is dan ook een langgerekte groene long in het midden van dicht bebouwde en gevarieerde wijken. Je treft er zowel bescheiden woningen, als indrukwekkende herenhuizen en oude fabriekjes. Rond 1900 was de buurt zo goed als volgebouwd. Vandaag zijn de resultaten van de recente renovaties mooi te zien. Nieuwe buurtbewoners nemen tal van initiatieven die de wijk ten goede komen. Allerlei hippe vormen van handel en horeca steken de kop op. Het Josaphatpark zelf is gerenoveerd en opnieuw aantrekkelijk voor jong en oud. 

Een zomerwandeling over de pracht van het eclecticisme, de neostijlen en de art nouveau, maar vooral ook over de verjonging van een stadswijk.

Start: 14u, Haachtsesteenweg, voor de hoofdingang van de Sint-Servaaskerk (tram 92, halte Sint-Servaaskerk)

Einde: 17u, buurt Josaphatpark

Voor de wijkverkenning kan u het Maison Autrique bezoeken. Zie de website voor alle informatie daarover. 

Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.

 

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker bevelen we sterk aan.

In het kader van #StaycationBXL van de VGCDatum & Tijd
zondag 19 juli 2020
14:00 17:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België
Krijg de routebeschrijving
Organisator

Brukselbinnenstebuiten

DELEN

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.