Oostende Oosteroever

Tickets

Registraties zijn gesloten

Oostende Oosteroever

De nieuwe ontwikkelingen op de Oostendse Oosteroever lijken wel tot aan de hemel te reiken. En sommige vangen heel wat licht. Toch is het niet al immobiliën wat de klok slaat. De hoge torens vangen dan wel veel wind, er is nog ander interessants te zien in het voormalige stukje van Bredene.
Gastgids Marc Martens neemt u van aan het station per tram mee naar het Militair Hospitaal en loopt te voet terug over de Oosteroever. Onderweg vertelt hij over het Militair Hospitaal, de stijgende zeespiegel sinds het einde van de ijstijd, de belegering van Oostende door de Oostenrijkse legers, de val van de stad in 1604 waarna Isabella eindelijk nieuw ondergoed kon aantrekken. Verder ook over hoe Napoleon lessen trok uit deze 200 jaar oude geschiedenis, en over het paternalisme van de koning en zijn badstad. Zij wilden koste wat kost  land 'veroveren' op Bredene. Naar verluidt om zo af te geraken van de viswijven die hem hadden belaagd…
De overzet brengt u terug naar het station.


Te voet.
Gastgids: Marc Martens
Start: 9u30, bij het standbeeld ‘De Vissersvrouwen’, voor de hoofduitgang van het treinstation (de trein uit Brussel komt aan om 9u25)
Einde: 13u, in dezelfde buurt
Deelname: 15 euro

In het weekend van 30 september - 1 oktober 2023 verkent Bruksel de stad Oostende, tijdens de tours 'Oostende vandaag en gisteren' (30/9 om 9u30, te voet), 'Oostende vandaag en morgen' (30/9 om 14u30, per fiets) en 'Oostende Oosteroever ' (1/10, 9u30, te voet en met het openbaar vervoer). U kan al deze tours gemakkelijk combineren. Voor elke tour moet wel apart ingeschreven worden.

Tickets

Registraties zijn gesloten
Datum & Tijd
zondag 1 oktober 2023
09:30 13:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.