GROEIEN EN BLOEIEN IN DE TUINWIJK - West

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.

GROEIEN EN BLOEIEN IN DE TUINWIJK - West

Een eeuw sociale woningen in het groen 
Precies 100 jaar geleden, in 1919, werd de Nationale Maatschappij voor Goedkope Woningen en Woonvertrekken opgericht. Deze Maatschappij gaf financiële steun aan tientallen bouwmaatschappijen om een recordaantal sociale woningen te bouwen. Ons land had immers net de verwoestingen van Wereldoorlog I achter de rug en er was een bevolkingsexplosie op komst. Veel van die sociale woningen werden gebouwd met het tuinwijkmodel in het achterhoofd.
Dat model werd in Engeland ontwikkeld aan het eind van de 19de eeuw. Het combineerde de voordelen van het stadsleven met die van leven in het groen. Belgische architecten en stedenbouwkundigen in ballingschap in het Verenigd Koninkrijk, brachten het model naar ons land. Ook naar Brussel, waar tussen 1920 en 1925 heel wat tuinwijken werden gebouwd. Deze Brukseltoer verkent de wijken in het westen van Brussel. Met een voorgeschiedenis in de Molenbeekse Dilbeekstraat, een hoofdbrok Goede Lucht, Moortebeek, Diongre, Cité Moderne, De Villegas en Verregat en het staartje van de Cité Modèle.

Deze Brukseltour verkent de wijken in de westelijke gemeenten. De Thematour is het eerste deel van een tweeluik dat de Brusselse tuinwijken verkent. De wijken in het oosten komen op 10 juni aan bod.

Nieuwe toer. Per bus en te voet.
Brukselgids: Joris Sleebus
Start: 14u, midden op het Henri de Smetplein, het pleintje bij de hoek van de Ninoofsesteenweg met de Dilbeekstraat en vlakbij metrohalte Weststation
Einde: 17u30, bij metrohalte Koning Boudewijn
Deelname: 22 euro

Tickets

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht.
Datum & Tijd
zaterdag 27 april 2019
14:00 17:30 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan kalender

Locatie

Brukselbinnenstebuiten

Hopstraat 47
bus 1
1000 Brussel
België

Krijg de routebeschrijving

Organisator

Brukselbinnenstebuiten

Delen

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.